30.12.13

Versterkte ZwemAcademie springt het nieuwe jaar in

De Zwem Academie in Knokke-Heist blikt terug op een succesvol jaar. Hun werking werd in 2013 beloond met een gestage groei van het ledenaantal. Bijna 250 kinderen en volwassen vonden hun gading in één van de trimestriële lessenreeksen, waaronder de succesformules Start to Crawl en Crawl voor Kids. “Het merendeel van deze leden stroomt door naar een vervolgcursus, de Continue to Crawl of de Kids Academie. Eigenlijk krijgen we hier steeds meer te maken met hechte en trouwe groepen, die een échte clubsfeer creëren. Hoewel we met de naam ‘Academie’ vooral onze unieke focus op techniek en levenslang leren willen accentueren, mag je ons dus gerust ook een ‘zwemclub’ noemen”, vult voorzitter David De Wandel aan.
Om de kwaliteit te blijven garanderen, trekt de Zwem Academie permanent nieuwe lesgevers aan en voorziet ze in zowel interne als externe bijscholing voor de volledige equipe. “In 2014 wordt ons team versterkt met drie nieuwe lesgevers. Het zijn stuk voor stuk ervaren en gedreven mensen met  een groot hart voor de zwemsport. Ons streven naar kwaliteit werd recent beloond met een kwaliteitslabel van de Vlaamse Zwemfederatie en een mooie gemeentelijke subsidie. Hierdoor zullen we onze lidgelden voor de trouwe leden betaalbaar kunnen houden en blijven we kleine lesgroepen garanderen”.
Maar 2014 brengt nog goed nieuws met zich mee. Zo staat er voor de Kids Academie een zwemfeest op het programma en doet een nieuwe sponsor zijn intrede. Immo Van de walle wordt hoofdsponsor van de Zwem Academie. “Dit sympathieke immo-agence leerde onze vereniging als ‘lid van het eerste uur’ kennen en deelt ons oog voor kwaliteit. Samen met Speedo en BMW De Mey denken we alle nodige ondersteuning te zullen krijgen om onze ambities verder waar te maken”, aldus een tevreden voorzitter. 
De Zwem Academie is actief in het sportbad van Sportoase Duinenwater op maandag, woensdag, vrijdag en zondag en dit op aantrekkelijke uren. Vanaf 6 januari starten er nieuwe lessenreeksen, waarvoor u zich kan inschrijven via de website.

Meer weten? Klik naar www.zwemacademie.be of mail info@zwemacademie.be