31.12.13

Groot Wisselland Debat

Op woensdag 8 januari vindt in CC Scharpoord te Knokke-Heist om 18 uur het debat “Anders wonen, anders leven aan de kust?” plaats. Dit debat vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Wisselland ‘Utopie of realiteit?’. Vijf jonge ontwerpbureaus tonen in deze tentoonstelling hun visie op het kustlandschap. Deze vijf gaan in debat met Walter Roggeman (voorzitter Natuurpunt), Charlotte Geldof (visionair ontwerper magnificentsurroundings.org), Peter Taffeiren (vastgoedexpert / POC Partners), Luc Vandamme (expert kustverdediging) en Martin Ockier (areadirecteur Benelux baggerbedrijf DEME). 
Vijf ontwerpbureaus
Aan de Wisselland tentoonstelling nemen volgende ontwerpbureaus deel: C.T. Architects, Frederick Vandoninck Wouter Willems Architecten i.s.m. Annouk Westerling, Maat-Ontwerpers, Mikeviktorviktor + Sven Verbruggen en Ccaspar i.s.m. Cluster, Hogent, Ilvo en Sum. Voor de expo dachten de bureaus na over hoe de kustlijn er binnen 50 jaar zal uitzien. Wat moeten we ons voorstellen bij de kuststad van de toekomst? Komen er eilanden voor de kust of zijn er andere ruimtelijke ingrepen nodig? 
En in de praktijk?
Maar zijn de voorstellen van de jongen ontwerpers wel realistisch? Tijdens de debatavond gaan alle deelnemers op zoek naar de bruikbaarheid en toepasbaarheid van hun concepten en ideeën. Het ontwerp wordt met andere woorden aan de praktijk getoetst. Het debat wordt geleid door Marc Martens (bureau voor architectuur & planning ba-p) en bekijkt waar de ontwerpen op gebaseerd zijn, wat de onderliggende concepten zijn en wat we ermee kunnen in de praktijk. In vijf rondes wordt stelling genomen en weerlegd. 
Programma
18 uur – koffie met versnapering: mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken met uitleg door de verschillende ontwerpbureaus
18.45 uur – welkom door schepen Maxim Willems
18.55 uur – debat onder leiding van Marc Martens (bureau voor architectuur & planning ba-p)
21 uur – receptie 
Praktische informatie

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 7 januari 2014 via cc.ticket@knokke-heist.be of T 050 630 430  Meer info: www.ccknokke-heist.be