15.5.12

Line-up Optima Open 2012 compleet met Enqvist en Forget

Voor de Optima Open in Knokke-Heist hebben nu ook toptennissers Thomas Enqvist en Guy Forget ingetekend. Eerder zegden ook al McEnroe, Borg, Wilander, Ivanisevic, Moya, Philippoussis en Leconte hun deelname toe. De Optima Open 2012, wordt dit jaar voor de derde keer gehouden, en dat van 16 tot 19 augustus. De deelname van Enqvist en Forget maakt de line-up en programmering van het prestigieuze tennistoernooi compleet. Liefhebbers van glorieus tennis noteren alvast 18 augustus in de agenda voor de langverwachte match tussen de titanen Björn Borg en John McEnroe.

Guy Forget en Thomas Enqvist


De Fransman Guy Forget eindigde vorig jaar op de derde plaats tijdens Optima Open. Zijn tenniscarrière is er dan ook één om U tegen te zeggen. Deze voormalige toptennisser behaalde elf toernooizegens in het enkel- en maar liefst 28 in het dubbelspel. Met het Franse nationale team won hij bovendien twee keer de Davis Cup. Forget kijkt naar eigen zeggen erg uit naar zijn komst naar Knokke: ‘Optima Open is het beste toernooi van de ATP Champions Tour waar telkens een ongelooflijk dankbaar publiek aanwezig is. Ik neem dan ook graag deel aan dit super event!’


De Zweedse Thomas Enqvist maakt met zijn deelname de lijst compleet. Hij werd aan het begin van zijn carrière beschouwd als de enige die het in zich had om in de voetsporen van landgenoten en collega’s Stefan Edberg en Björn Borg te treden. Met 19 toernooioverwinningen en voormalig nummer 4 op de wereldranglijst, is zijn carrière op zijn minst gezegd indrukwekkend te noemen. Deze toptennisser was finalist tijdens de Australian Open in 1999 en is één van de favorieten om de Optima Open trofee mee naar huis te nemen.


Dubbelspel


Voor de allereerste keer in de geschiedenis van Optima Open, zullen er deze editie ook vrouwen op het tenniscourt staan. De eerste Pro set doubles op donderdag 16 augustus wordt namelijk een mixed dubbelspel. Op zondag 19 augustus wordt na de grote finale een tweede dubbelspel gespeeld tussen verschillende deelnemers van Optima Open. Welke spelers het tegen elkaar opnemen met welke vrouwelijke tennissterren aan hun zijde wordt volgende maand bekend gemaakt. Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit tenminste twee jaar verlaten hebben en 35 jaar of ouder zijn. Uitslagen van de dubbelspelen worden niet in de ranking opgenomen. Tickets voor Optima Open 2012 zijn verkrijgbaar via www.optimaopen.be of www.ticketnet.be en in Fnac en Free Record Shop.

Programma

Donderdag 16 augustus 2012
Moya (1) vs Enqvist (1): aanvang om 14 uur
Ivanisevic (2) vs Forget (2): aansluitend aan eerste match
Pro set doubles: aanvang niet voor 17u30 (namen spelers worden midden juni aangekondigd)

Vrijdag 17 augustus 2012
Philippoussis (1) vs Moya (1): aanvang om 14 uur
Leconte (2) vs Ivanisevic (2): aansluitend aan eerste match
Wilander vs McEnroe: aanvang niet voor 17u30 (legends pool, telt niet voor ATP ranking)

Zaterdag 18 augustus 2012
Enqvist (1) vs Philippoussis (1): aanvang om 14 uur
Borg vs McEnroe: aansluitend aan eerste match (legends pool, telt niet voor ATP ranking)
Forget (2) vs Leconte (2): aanvang niet voor 17u30

Zondag 19 augustus 2012
Winnaar pool 1 vs winnaar pool 2: aanvang finale om 14u30
Pro set doubles: aansluitend aan finale (namen spelers worden midden juni aangekondigd)