10.1.12

Geen Award voor Knokke-Heistse frietzak

Bij de opening van de Horecava beurs in de RAI in Amsterdam werden maandag de innovatieprijzen bekend gemaakt. Eén van de kanshebbers voor de zogeheten “Innovation Award” was de nieuwsoortige kartonnen frietzak die door Bert Van Hoogenbemt uit Knokke-Heist werd ontworpen. In de handige puntzak is er niet alleen plaats voorzien voor de friet, maar ook voor de mayonaise en een frikadel. Hoewel er veel interesse is voor de nieuwe frietzak ging de vernieuwingsaward naar de IceFondue van het bedrijf IceWizard uit het Nederlandse Leiden. Tafelgenoten halen daarbij vers fruit door vruchten- of chocodips en houden die vervolgens 5 seconden in de fonduepan, die gevuld is met stikstof met een temperatuur van min 196 graden Celsius. Zo ontstaan ijstapas. De jury zei: "In de huidige, lastige economische tijden zoeken ondernemers naar verrassende oplossingen om de verwachting van gasten te overtreffen." In totaal waren er zo'n 160 inzendingen voor de innovatieprijzen.