30.11.09

Opnieuw foto’s identificeren in de Vierbote

Vrijdagnamiddag is in het Ontmoetingscentrum De Vierbote in Heist een nieuwe bijeenkomst gepland om foto's uit de oude doos te identificeren. Het foto-identificatieproject van Sincfala en de Seniorenraad ging in het voorjaar van start. Bedoeling is naam en verhaal te zoeken bij de duizenden foto's uit de museumcollectie. Op dit ogenblik zijn al zo'n 3.000 van de ongeveer 12.000 beelden uit de collectie ingescand en in handige boekjes gebundeld. Die worden in kleine groepjes bekeken en door iedereen van commentaar voorzien. Ondertussen kan het overzicht van de inhoud van de eerste 54 identificatieboekjes reeds bekijken op de website. Het project is een initiatief van Sincfala, Museum van de Zwinstreek in samenwerking met de Seniorenraad.


Foto's op zolder?
Heb je zelf nog foto's die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? Je kan ze steeds schenken aan het museum. Je kan de foto's ook meebrengen naar De Vierbote. De foto's worden ter plaatse ingescand, zodat je ze meteen weer mee kunt nemen.

Ontmoetingscentrum De Vierbote (de Vrièrestraat 26). Vrijdag 4 december van 15 tot 17 uur. Ook op 5 februari, 5 maart, 7 mei en 4 juni zijn bijeenkomsten voorzien.Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Pannenstraat 140 - 8300 Knokke-Heist - 050 630 872 - sincfala@knokke-heist.be - www.sincfala.be