7.10.13

Geen eerste prijs voor sommelier uit Knokke-Heist

Vincent Denis, chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens te Montigny-le-Tilleul, is maandagnamiddg in Brugge “Eerste Kok van België 2014” geworden. Grégory Van Acker, sommelier van restaurant De Lijsterbes te Berlare, sleepte de titel “Eerste Sommelier van België 2014” in de wacht. Voor Grégory was het zijn tweede deelname aan een finale. Het culinaire topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok en de beste sommelier van het land, wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné. Het concours Prosper Montagné vond plaats in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.
De titels “Eerste Kok van België” en “Eerste Sommelier van België” zijn officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009. Ze zijn exclusief voorbehouden aan de officiële meesterschapswedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné. 
De andere kok-finalisten waren Kevin Lejeune (La Paix, Anderlecht), Dany Lombart (chef Le Mayence, Charleroi), Pieterjan Rosseel uit Diksmuide en Glenn Verhasselt (’t Stoveke, Strombeek-Bever), en bij de sommeliers Dries Corneillie (Hertog Jan, Brugge St. Michiels), Benoit Coudere (De Karmeliet, Brugge), Francis Vandierendonck (Casino Knokke), Hendrik Verniers (Ten Bogaerde, Koksijde). www.club-prosper-montagne.be  
De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952 door Roger De Ramée, toenmalig concessionaris van het Casino in Oostende. In 1974 werd hij als voorzitter opgevolgd door Manu Desutter, toen burgemeester van Knokke-Heist. De voorzitter wordt omringd door provoosten die elk in hun vak een reputatie hebben opgebouwd.

De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.