Francis Van Dierendonck verdedigt vandaag Knokke-Heistse eer
Sommelier van het Casino Knokke,
Francis Van Dierendonck, is finalist in de wedstrijd ‘Eerste Sommelier van
België 2014’ .
De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd
waarbij op zoek gegaan wordt naar de beste sommelier en de beste kok van het
land. De finale vindt vandaag plaats in de hotel- en toerismeschool Spermalie
in Brugge.
De overige finalisten zijn Dries Corneillie
van Hertog Jan (Brugge), Benoit Coudere van De Karmeliet (Brugge), Grégory Van
Acker van De Lijsterbes (Berlare) en Hendrik Verniers van Ten Bogaerde
(Koksijde).
Tijdens de wedstrijd moeten de sommeliers
naast een theoretische proef ook een degustatieproef en praktische proef
afleggen (onder meer een blindproef van drie wijnen, twee bieren en twee
digestieven). De wedstrijd wordt in goede banen geleid door Gido Van Imschoot
van Provoost Sommeliers.
Gelijktijdig wordt ook de wedstrijd ‘Eerste
Kok van België 2014’
gehouden. De finalisten hier zijn Vincent Denis, chef-patissier van L’Eveil des
Sens (Montigny-le-Tilleul), Kevin Lejeune, sous-chef van La Paix (Anderlecht),
Dany Lombart, chef van Le Mayence (Charleroi), homecookingchef Pieterjan
Rosseel (Diksmuide) en Glenn Verhasselt, sous-chef van ’t Stoveke
(Strombeek-Bever). De koks moeten op de finaledag dikke lende van zuigkalf met
witloof en een warme bereiding van rog klaarmaken, evenals een dessert dat
chocolade ‘Noir Ecuador’ combineert met peer. Deze wedstrijd is in handen van
Robert Van Landeghem van Provoost Keukenchefs.
De Gastronomische Club Prosper Montagné
werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire
beroepen in België. Bedoeling is om jonge getalenteerde professionals in hun
ambitie te steunen, te zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie
en het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem te promoten.
Meer info: www.club-prosper-montagne.be