19.8.13

Strandrozentapijt ingehuldigd voor het goede doel in Knokke-Heist

Op het strand ter hoogte van het Casino Knokke werd maandagnamiddag een hartvormige tuin met papieren rozen ingehuldigd. Het gaat om een charitatieve actie ten voordele van de vzw Kindergeluk in het kader van het Cartoonfestival, dat dit keer in het teken staat van het “Liefde is… koppeltje” van Kim Casali. Het Cartoonfestival kreeg tot nog toe al meer dan 47.000 bezoekers over de vloer.


Honderden vrijwilligers hebben de voorbije dagen liefst 3.116 rode papieren rozen gemaakt ten einde de strandtuin vol te krijgen. De laatste roos werd vandaag in het zand gestopt door Eerste Schepen Maxim Willems. Strandbloemen maken is trouwens iets unieks voor onze kust. Zo uniek zelfs dat enkele jaren geleden zelfs de Los Angeles Times er aandacht aan besteedde.


De papieren rozen zullen nu tegen 2 euro per stuk verkocht worden voor Kindergeluk. De vzw wil kinderen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij nieuwe kansen geven. Hun aandacht gaat vooral uit naar kinderen die kampen met problemen of beperkingen omwille van sociale omstandigheden, gezondheids- of leerproblemen.