20.8.13

Soroptimisten verwennen kinderen

Leden van serviceclub Soroptimist International club Knokke-Oostkust hebben zopas de kinderen van het MPI De Vloedlijn in De Haan een onvergetelijke zondag bezorgd. De Vloedlijn is een opvangcentrum voor kinderen uit het bijzonder gemeenschapsonderwijs. De kinderen verblijven tijdens weekends, schoolvrije dagen en vakantieperiodes in het MPI, omdat ze door omstandigheden niet naar huis kunnen. Ruim 120 kinderen,variërend in leeftijd tussen 2.5 jaar en 18 jaar oud en met een grote verscheidenheid aan fysieke en mentale problemen, worden zo goed mogelijk opgevangen en bezig gehouden. De financiële toelages die het MPI ontvangt volstaan juist om de werkingskosten te dekken en zijn niet voldoende om extra's te bekostigen.

Ook tijdens het lange zomerverlof wilde de club iets doen voor de kinderen. Zondagmiddag kregen de kinderen van het MPI een heuse verwendag aangeboden door de leden van Soroptimist International. Er waren honderden pannenkoeken door de leden gebakken, ijsjes gekocht, springkasteel gehuurd en er was  clown FlipFlap die voor de humor zorgde. De aanwezige leden zorgden voor ervoor dat ieder kind de nodige aandacht kreeg. Daarnaast konden de kinderen geschminkt worden, genieten van de volksdansmuziek en meteen ook zelf een dansje leren. Aan het eind van de middag was voor iedereen heel duidelijk, dat het een echte verwendag was geweest voor de kinderen, met hen in de hoofdrol. 
 

Soroptimist International club Knokke-Oostkust  heeft al jaren een traditie om het MPI te steunen. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor de financiële steun om alle kinderen tijdens het kerstverlof een gezamenlijke uitstap te kunnen laten ondernemen en zijn zij sponsor van het nieuwe "yes we can" project.