14.8.12

Weer Vier Maanden BrugEllende in Zeebrugge

Over een paar weken kijken we tussen Knokke-Heist en Zeebrugge weer tegen 4 maanden brugellende aan bij de Pierre Vandammesluis. Automobilisten in de regio en vrachtchauffeurs zijn trouwens nog niet bekomen van de probleemjaren bij het schilderen van de bruggen. Oorzaak van de nieuwe overlast is het feit dat van 3 september tot omstreeks 21 december werken zullen worden uitgevoerd aan de sluisbruggen. Dat gebeurt door Egemin nv uit Zwijndrecht in opdracht van het Zeebrugse havenbestuur. Er wordt gewerkt in vier fasen. Tijdens elke fase zijn de bruggen waaraan gewerkt wordt niet toegankelijk voor de weggebruikers. De nummering van de bruggen begint van landzijde naar de zee. De landwaartse bruggen 1 en 2 zijn gelegen aan de Isabellalaan. De zeewaartse bruggen 3 en 4 vindt men ter hoogte van de Kustlaan.

Verloop van de werken

Fase 1: Van 3 september t/m 1 oktober : brug 3 aan de Kustlaan.  Het autoverkeer richting Knokke-Heist rijdt over de rechterrijstrook van brug 4. Het verkeer op brug 4 richting Zeebrugge rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 4.

Fase 2: Van 1 t/m 29 oktober : brug 1 aan de Isabellalaan. Het autoverkeer richting Knokke-Heist rijdt over de rechterrijstrook van brug 2. Het verkeer op brug 2 richting Zeebrugge rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 2.

Fase 3: Van 29 oktober t/m 27 november : brug 4 aan de Kustlaan. Het autoverkeer richting Zeebrugge rijdt over de rechterrijstrook van brug 3. Het verkeer op brug 3 richting Knokke-Heist rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 3.

Fase 4: Van 27 november t/m 21 december : brug 2 aan de Isabellalaan. Het autoverkeer richting Zeebrugge rijdt over de rechterrijstrook van brug 1. Het verkeer op brug 1 richting Knokke-Heist rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 1.

Het scheepvaartverkeer door de sluis wordt gedurende zes uur lamgelegd op 3 en 4 september, op 1, 2, 29 en 30 oktober en op 27 en 28 november