31.10.12

Canada schenkt aandacht aan Knokke-Heist

Woensdag hebben het Canadese Leger, Defense Technology News en de site “Mothers Of Canadian Soldiers” stuk voor stuk aandacht besteed aan het feit dat Knokke-Heist op unieke wijze het offer herdenkt dat de Canadese soldaten gebracht hebben bij de bevrijding van de badstad. De Bevrijdingsmars en het For Freedom Museum worden daarbij belicht in een artikel van de hand van Major Daniel Kucherhan en Ms. Catherine Villeneuve. Men kan het lezen in het Engels of in het Frans.

Ondertussen verschijnen overal in de badstad weer massaal Mapleleafvlaggen. Ze geven het straatbeeld van Knokke-Heist het gepaste uitzicht. In het kader van de 68ste herdenking van de bevrijding wordt op zaterdag 3 november de Monumententocht gewandeld over afstanden van 6 tot 21 km. Dit evenement omvat ook een bloemenhulde bij het Verzetsplein en op de Canadese militaire begraafplaats in Adegem. Zondag 4 november is het dan tijd voor de 39ste Canadese Bevrijdingsmars tussen Hoofplaat en Knokke, een afstand van 33 km. Er is ook een mini-Bevrijdingsmars gepland.

Meer info bij de Sportdienst, sporthal De Stormmeeuw, Edward Verheyestraat 14 tijdens de kantooruren (8.30 - 12 uur en 13.30 - 17.30 uur). En ook bij wandelclub WNZB Knokke-Heist, wnzb@skynet.be, tel. 050 60 80 27 of 050 61 42 76.