2.5.12

Steun voor projecten die zeevisserijgebied verder ontwikkelen

Vier projecten die het Belgisch zeevisserijgebied verder willen ontwikkelen ontvangen in het kader van het Europees Visserijfonds (EVF) samen ruim 477.000 euro Europese, Vlaamse en provinciale steun. Zo wil ‘Oostendse Langoustine Visserij (OoLaVis)’ Vlaamse langoustines promoten op nationaal en internationaal vlak en brengt ‘NorthSeaChefs & Vissers’ vissers en chefs dichter bij elkaar. Chef-koks Rudi van Beylen van Hof ten Damme, Filip Claeys van 2-sterrenrestaurant De Jonkman, visser Danny Huyghebaert en de Vlaamse schelpdier- en viscoöperatieve zetten hun schouders onder dit project. ‘Vistraject’ geeft uitvoering aan het convenant ‘Naar een duurzame visserij’; ‘Van boord tot bord, een blik op de hedendaagse kustvisserij’ zet in op de promotie van het product vis, de visserijsector en de Nieuwpoortse visveilig en bouwt hierbij reeds bestaande arrangementen verder uit.


Nieuwe projecten zijn welkom!


Tegelijk roept de Plaatselijke Groep op om nieuwe projecten in te dienen voor 20 juli 2012. Rechtspersonen met een innoverend projectidee kunnen contact opnemen via as4.evf@west-vlaanderen.be
of 0494 50 29 65. Projecten die inzetten op de verhoging van de toegevoegde waarde van visserijproducten, de diversificatie van activiteiten of de opleiding van werknemers in de visserijsector of projecten die de rol voor vrouwen in de visserij versterken of staan voor een duurzaam beheer van de kust en het mariene milieu komen in aanmerking. Tot en met 2013 is er voor dergelijke projecten in totaal zo’n 4 miljoen euro overheidssteun beschikbaar.