30.3.12

Certificaat en gevelbord voor gastgevers in de Zwinstreek

Zo’n 25 recreatieondernemers uit de Zwinstreek hebben met goed gevolg een vijfdaagse cursus gevolgd. Tijdens deze cursus hebben ze van alles geleerd over de streek en kunnen dit doorvertellen aan hun gasten. De gastvrouwen en gastheren uit onze regio kregen zopas hun certificaat en gevelbordje. Voor Knokke-Heist gaat het om Gerard De Vlamynck van ’t Hof ter Kalvekete in Westkapelle, Danny Jones en Ingrid Martens van het For Freedom Museum Ramskapelle en Kris Struyf van het Zwin Natuurcentrum. Daarnaast ook Lieve van de Sompele en Bernard Dujardin van Vakantiewoning De Rietkant te Ramskapelle, Linda Foré van restaurant De Raan in Heist, en Carine Bolle en Christian Vincke van B&B Dreamcottage in Knokke. Meer informatie over deze lichting gastheren- en vrouwen van de Zwinstreek met hun arrangementen lees je HIER.

Een en ander resulteerde ook in een aantal originele arrangementen:

· De Zwinstreek Cultinair van Jeannot Lohman van Camping Zonneweelde in Nieuwvliet
· Fietsroute Groede in 1000 jaar van Nathalie en Christianne de Maertelaere van Mini Camping Boerenhof uit Groede en Astrid Van Damme van mini camping Het Platte Putje in Groede.
· Bus-sie rond het Zwin van Kris Struyf van het Zwin Natuurcentrum in Knokke-Heist
· Wat te doen bij verschillende weertypes? van Bernard en Lieve Dujardin van De Rietkant in Ramskapelle (Knokke-Heist) en van Benedict Stael van De Knotwilg in Oostkerke (Damme).