5.2.11

Koken met acteur uit Knokke-Heist

Zondag 6 februari kort na de middag geeft chef-kok Albert Verdeyen het startsein van een nieuwe 'Start to Cook'-sessie op VTM. Hij ontvangt dan acteur Rik Verheye uit Knokke-Heist. Verheye vertolkt de rol van de flamboyante kapper Anthony in 'Ella'. De familienamen van Rik en Albert verschillen alvast maar in enkele letters. De vraag is echter of ze ook in de keuken het één en ander gemeen hebben... Al van bij de eerste aflevering stelt Albert zijn pupil stevig op de proef. Op het menu staat de ultieme nachtmerrie van elke hobbykok: een soufflé. Riks keuze gaat uit naar een luchtige soufflé van geitenkaas. Gelukkig weet Albert perfect hoe hij er voor kan zorgen dat de soufflé niet in elkaar zakt. Rik groeide als kind op in Knokke-Heist en deze roots zijn duidelijk terug te vinden in de keuze van zijn tweede gerecht. De geur van de Noordzee komt hem al tegemoet want op zondag 13 februari staan artisanaal bereide garnaalkroketten op het menu. Van de Noordzee naar Italië is in 'Start to Cook' maar een kleine stap. Albert en Rik toveren in aflevering drie het Zuiden op hun bord en maken van een flink stuk rundsvlees een Italiaanse tagliata klaar. Hij vergezelt het vlees van een fris slaatje met rucola en zongedroogde tomaatjes. In de vierde aflevering op zondag 27 februari staan creativiteit en originaliteit centraal. Rik koos voor een soepbereiding die op z’n minst 'speciaal' te noemen is. Hoofdingrediënten zijn bananen, bananen en nog eens bananen. Dat Rik van de Italiaanse keuken houdt, blijkt nog maar eens uit het gerecht dat deze kookreeks afsluit. Samen met Albert bereidt hij op zondag 6 maart één van zijn lievelingsgerechten: een lekkere tagliatelle met scampi’s en tomatenroomsaus.


'Start to Cook', zaterdag en zondag om 13.35 uur op vtm