14.9.10

Voor de tweede keer Open Bedrijvendag in Knokke-Heist

Al 20 jaar vindt in België op de eerste zondag van oktober de Open Bedrijvendag plaats. En op zondag 3 oktober zal het de tweede keer zijn dat ook Knokke-Heist deelneemt. Onder het motto ‘Tien om te Zien’ bewijzen een select aantal bedrijven dat er ook op ondernemend vlak wat te beleven valt in de badstad. Stuk voor stuk hebben deze bedrijven een groot bedrag uitgetrokken om deel te nemen en het publiek kennis te laten maken met hun specifieke activiteiten. Geïnteresseerden kunnen terecht bij het Waterbedrijf, Olivier Keuken en Bad, Peters Computer Services, Uitvaartcentrum Bleyaert, het Sociaal Huis, Vervarcke Interieur, Bouwbedrijf Verhelst, Tuinaanleg Warnier, Stichelbaut en Van Marcke Toonzalen.

Tien om te Zien:

Het Waterbedrijf laat het publiek op de 45m hoge watertoren in Duinbergen, wat iedereen een schitterend uitzicht over de omgeving verschaft. De werking wordt uitgelegd, en men krijgt de kans om diverse waters te vergelijken met kraantjeswater.
Bij Ollevier Keuken en Bad in de Consciencestraat kan men de toonzalen bezoeken, en kook- en andere demonstraties meemaken. Er is ook een bezoekerswedstrijd en iedereen ontvangt een attentie.
Naar aanleiding van 20 jaar Peters Computer Services in de Smedenstraat wordt een rondleiding georganiseerd, worden nieuwe producten voorgesteld en nieuwe software gepresenteerd. Op de dakparking staat ook een sprinkasteel.
Het Sociaal Huis, dat ondertussen 1 jaar open is, mocht niet ontbreken. In de toren van het Kraaiennestplein kan men de sociale dienstverlening in Knokke-Heist ontekken: het Infopunt, de Woonwinkel, de Werkwinkel, het Thuiszorgplatform, het OCMW en t´ Heist Best.
Het Uitvaartcentrum Bleyaert langs de Natiënlaan, wil de mensen ook laten kennis maken met de niet publieke zones van hun activiteit. Ze tonen hoe professionele mensen, in een professioneel kader uitgerust met de laatste technologische snufjes, families toch op een heel persoonlijke, warme en integere manier begeleiden. Op verzoek verschaffen ze ook informatie over wilsbeschikkingen en uitvaartverzekeringen.
Verhelst Bouwgalerij langs de Kragendijk legt tijdens de open bedrijvendag vooral de aandacht op het gebruik van groene bouwproducten. Men krijgt er een uitgebreide kijk op de allerlaatste collecties, trends vloer- en wandtegels en alle ruwbouwproducten. Professionele medewerkers staan voor u klaar met technisch advies. Daarenboven laat men ook kranten en vrachtwagens aanrukken om aan kinderen te demonstreren waar ze in het verkeer met de fiets moeten staan om veilig langs een vrachtauto te komen!!
Vervarcke Interieur in de Parmentierlaan laat het personeel aan het werk zien bij schilder- en behangwerk en het leggen van tapijten. Door het invullen van formulier hebben bezoekers recht op een ‘goody bag’ die ze op de nieuwe locatie van Vervarcke kunnen ophalen.
Tuinaanleg Warnier in het Walletje laten zien hoe ze elke groene omgeving kunnen verbeteren. Bewijs hiervan zijn de honderden tuinen die ze hebben aangelegd.
Bij Stichelbaut verf en decoratie in ’t Walletje kan men ondermeer zien met welk effect verven kunnen gemengd worden.
De Van Marcke Inspiration Store vindt men langs de Natiënlaan.

Meer info