5.10.08

11.11.11-loop van Brussel naar Knokke-Heist

Op de 90ste verjaardag van de Wapenstilstand van 1918 wordt door de Knokke-Heistse atleet Pierre Vande Langerijt een Vredestocht gelopen tussen het Congresplein in Brussel en de badstad. Komende maandagavond om 20u zal de lange afstandsloper in de hoofdstad z’n vredesfakkel ontsteken aan de Eeuwige vlam. Dat zal gebeuren na een kranslegging door een delegatie van het Schepencollege uit Knokke-Heist. Daarna is het de bedoeling dat Pierre Vande Langerijt de vredesvlam ’s nachts over een afstand van 111 km naar de badstad brengt. Op dinsdagmorgen 11 november om 11 uur en 11 minuten worden fakkel en atleet op het Heldenplein in Heist verwacht voor de traditionele herdenking bij het “Monument voor Vrede en Verdraagzaamheid” op het Heldenplein.

Pierre Vande Langerijt is alvast niet aan z’n proefstuk. In het verleden heeft de 58-jarige Knokke-Heistenaar reeds 12 keer de Nacht van Vlaanderen uitgelopen ten voordele van de MS Liga. Hij was ook laureaat voor sportverdienste 2007 in de badstad.

Wie het traject geheel of gedeeltelijk wenst mee te lopen, fietsen of skeeleren, kan zich inschrijven bij de dienst Communicatie (tel. 050 630 133 – communicatie@knokke-heist.be) Er worden ook nog sponsors gezocht.