25.8.07

Lombaerts Zenit profiteert van nederlaag Spartak

Zenit Sint-Petersburg is de grote winnaar van speelronde 22 in de Russische Premier League. De ploeg waar stadsgenoot Nicolas Lombaerts aan de slag is, noteerde zaterdagavond een 1-3 zege in het Metallurgstadion bij Krylia Sovetov Samara en naderde Spartak Moskou tot twee punten. De lijstaanvoerder verloor namelijk met 3-1 bij Rubin Kazan. Zenit kwam al na twaalf minuten op achterstand tegen Samara, maar zette de zaken nog voor de onderbreking recht door treffers van Konstantin Zyrianov (’24) en Andrei Arshavin (’37). Bij het begin van de tweede helft slaagde Lombaerts erin, na een confrontatie met Skvernyuk, een doelbal van de tegenpartij net op tijd weg te trappen. Halverwege het tweede bedrijf besliste Pavel Pogrebnyak de confrontatie. In de verdediging werd Lombaerts in de 63ste minuut door de Moskouse scheids bedacht op een gele kaart.