24.8.07

Fikse verkeershinder door Eneco Tour

Aankomst in Knokke


De doortocht van de Eneco Tour vrijdagnamiddag op de N 49 zal van 14.30 u. tot 16.30 u. voor hinder zorgen op het traject van Maldegem naar Knokke. Tijdens de doortocht wordt alle verkeer richting Knokke voor korte tijd stilgelegd. Op het grondgebied van Knokke-Heist worden alternatieve routes naar het centrum (route 1) en het Zoute (route 2) bewegwijzerd. Tijdens de doortocht van de renners op de Dudzelestraat (N 376) wordt alle verkeer tijdelijk stilgelegd. Verkeer dat van Zeebrugge naar het binnenland rijdt, wordt aangeraden tussen 15 en 17 uur de N 31 Zeebrugge- Brugge te gebruiken. Verder wordt de Elizabetlaan tussen de Meerlaan en het Abraham Hansplein tijdelijk afgesloten voor opbouw van de aankomstzone. Omleiding wordt bewegwijzerd.

Start van de 3 ° rit van de Enecotour zaterdag in Knokke-Heist.

De 3° rit van deze ronde start morgen in Heist met bestemming Putte/Beerzel (bij Mechelen). Om Knokke-Heist te verlaten volgen de renners volgend parcours: Marktstraat, Westkapellestraat, Kalvekeetdijk en N 49 richting Maldegem. De start is om 12 uur voorzien op het Maes en Boereboomplein. In het centrum van Heist wordt de zone rondom het Maes- en Boerenboomplein parkeer- en verkeersvrij gemaakt vanaf 7 uur. Tijdens de doortocht van de wielerkaravaan wordt het verkeer tijdelijk stilgelegd.

Eneco ook zondag terug op de grens met Knokke-Heist !

Het peloton van de Eneco Tour steekt zondag omstreeks 12.10 uur de grens bij de Sluise deelgemeente Eede over. Daarna rijden de renners 180 kilometer op Zeeuws-Vlaams grondgebied. Nadat Aardenburg (rond 12.14 uur) is gepasseerd komen de coureurs rond 12.27 uur in Sint Anna ter Muiden Sluis aan, vlakbij de gemeentegrens met Knokke-Heist. Daarna fietsen ze door Sluis via de Sint Annastraat, het Walplein, de Nieuweweg, de Hoogstraat en de Provincialeweg N675 naar achtereenvolgens Terhofstede, Retranchement, Zomerdorp 'Het Zwin', Cadzand-Bad, Cadzand-Dorp, Nieuwvliet, Groede en Boerenhol. Als de renners een gemiddelde snelheid van 44 kilometer per uur aanhouden, komen ze omstreeks 13.05 uur in Breskens aan. Via Hoofdplaat, Biervliet, Philippine en de Braakman gaat het vervolgens naar Oost-Zeeuws-Vlaanderen en de aankomst in Terneuzen.