13.7.07

Tennisspeelsters "niks te verliezen tegen China"

Nu de speelsters bekend zijn voor de Fed Cup-ontmoeting met China blikt Sabine Appelmans vooruit op het duel. De Fed Cup-ontmoeting tussen België en China vindt nu zaterdag en zondag plaats op de Royal Zoute Tennisclub in Knokke-Heist. De wedstrijden zullen gespeeld worden op gravel. Voor zowel België als China nemen de best gerangschikte speelsters niet deel aan het Fed Cup-duel dit weekend.


Voor België geven Justine Henin (WTA 1), Caroline Maes (WTA 153) en Kirsten Flipkens (WTA 177) verstek. Voor China doen Na Li (WTA 20), Shuai Peng (WTA 59) en Jie Zheng (WTA 77) niet mee. Voor Justine Henin komt de Fed Cup-ontmoeting niet goed uit, Caroline Maes verkiest het huwelijk van Kim Clijsters en Brian Lynch en Flipkens, Li, Peng en Zheng zijn geblesseerd.Het Chinese team bestaat uit: Tiantian Sun (WTA 124), Zi Yan (WTA 171), Sheng-Nan Sun (WTA 241) en Chun-Mei Ji (WTA 493). Het Belgische team zal bestaan uit: de 22-jarige Debbrich Feys (WTA 386), de 17-jarige Yanina Wickmayer (WTA 399), de 17-jarige Aude Vermoezen (WTA 1099) en de pas 14-jarige Tamaryn Hendler (ITF juniores 20).

Het winnende land van dit duel zal in 2008 spelen in de eerste ronde van de Wereldgroep, het verliezende land zal zakken naar Wereldgroep II. Sabine Appelmans klinkt alvast positief tegenover de verzamelde pers: "We hebben niets te verliezen. We vertrekken met onze jonge ploeg als underdog, maar we moeten in onze kansen geloven. Het zal zeker geen 5-0 worden zoals tegen Amerika. We moeten niet bang zijn. Alle meisjes zijn goed aan het spelen en met de steun van het publiek kunnen ze misschien boven zichzelf uitgroeien. Bovendien missen de Chinezen ook hun drie beste speelsters. In het dubbel zijn ze wel sterk."