17.3.16

NIEUW: “GESELS van een imaginaire god”

Zopas rolde in Knokke-Heist GESELS van een imaginaire god van de pers. Het boek schetst in 284 bladzijden problemen en mogelijke oplossingen rond de migrantencrisis, het gevaar van globalisatie, de heerschappij van de dollargod en de dreiging van een derde wereldoorlog. Hoe komt het dat tienduizenden moslimgezinnen momenteel de landen van hun vroegere koloniale meesters worden binnengesmokkeld in een soort retourkolonisatie? Wat is nodig om de  bestaande Europese waarden te beschermen? Via het doorlichten van de historie en de geloofwaardigheid van de godsdienstige dogma’s wordt nagegaan of onze cultuur sterk genoeg staat of straks mogelijk wordt weggeveegd. Waren we beter af zonder kerkelijke instellingen, of zijn ze een morele kracht ten goede?   Slagen extremisten erin ons zodanig in te schuchteren, dat kritiek op de godsdienst straks onmogelijk wordt en we terugkeren naar de mentale slavernij van de middeleeuwen?  Of zijn onderwijs en intensieve integratie de oplossing voor een betere toekomst? 

Wordt die toekomst echter evenzeer bedreigd door het extreem kapitalisme van multinationals en het economisch en politiek Big-Brother-imperialisme van landen zoals de Verenigde Staten? Is de Europese Unie een democratie? En vormt de globalisatie, waarbij sommige bedrijven groter zijn dan bepaalde landen, een bedreiging voor een democratische samenleving? Wordt de mens straks geleidelijk weer in lijfeigenschap genomen, dit keer door de multinationals? Worden we ondertussen -als voorbereiding- door de media met de ‘eenzijdige veelzijdigheid’ van het nieuws en het verstand-op-nul van celebrity- en reality-tv in slaap gewiegd?

Op deze en andere vragen probeert “GESELS” (vanaf de Big Bang tot vandaag) een antwoord te geven. “GESELS” bevat geen moeilijke stadhuiswoorden en is prettig leesbaar, ondermeer ook door vele tientallen citaten van mensen zoals Einstein, Prof. Etienne Vermeersch, Mark Twain, Kafka, Oscar Wilde, Richard Dawkins, Boeddha, ‘Homer Simpson’, Napoleon, Ricky Gervais, Yoko Ono, George Orwell, Voltaire, Woody Allen, Shakespeare, Bill Maher, Neil deGrasse Tyson, Bob Hope, Hitler, Angelina Jolie, Osama Bin Laden, Desmond Tutu, Stephen Hawking…Hoe burgemeester Lippens de zeldzaamheid van zuiver drinkwater in de toekomst ziet, komt eveneens aan bod.

Auteur van GESELS” is A.J. Beirens, die meer dan dertig jaar lang het radionieuws verzorgde op Lokale Omroepen als Dynamo en Paradijs, en in die periode ook correspondent was voor de VRT en BBC-radio.

“GESELS” werd zopas gepubliceerd bij Lulu.com in Groot-Brittannië, kost 19,98 € en kan via deze link besteld worden:  http://bit.do/gesels        
ISBN nummer: 978-1-326-57207-5

De Knokke-Heistse misdaadauteur Piet Baete zegt over "GESELS": "Over een onderwerp dat ons allemaal in de ban houdt, zeer helder en humoristisch geschreven. Absolute aanrader"

Eerder schreef A.J. Beirens onder meer ook ”Vlucht naar Penzance”, het verhaal van de Heistse en andere Vlaamse vissers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is naast de pocketuitgave van de "Vlucht naar Penzance" ook een editie met groot formaat en harde cover beschikbaar en verder nog een kleureneditie .   
Andere boeken van dezelfde auteur vind je HIER.  

GESELS info:


Support independent publishing: Buy this e-book on Lulu.