16.5.14

Speciale verkeersmaatregelen voor uitvaartplechtigheid schepen Willems

De uitvaartplechtigheid naar aanleiding van het overlijden van schepen Maxim Willems van Knokke-Heist vindt plaats op zaterdag 17 mei om 13 uur in de kerk H. Familie in de Elizabetlaan 300 in Duinbergen. Omdat de kerk maar plaats biedt aan 550 zittende en een 250-tal staande personen, zal er achteraan op de parking een groot projectiescherm en een geluidsinstallatie worden geplaatst, zodat iedereen de uitvaartplechtigheid live kan meevolgen. De lokale politie zal ook een aantal locaties parkeervrij maken. Het gemeentebestuur en de lokale politie raden wel aan op om best te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Jeugdverenigingen brengen met witte ballonnen laatste groet

De personen die buiten de uitvaartliturgie op het grote scherm volgen, worden bij de offerande ook uitgenodigd in de kerk om een rouwkaartje in ontvangst te nemen en de overleden schepen te groeten.
De plaatselijke jeugdverenigingen zullen massaal aanwezig zijn en hun schepen van Jeugd een laatste groet brengen door witte ballonnen op te laten.

Speciale verkeersmaatregelen

Naar aanleiding van de uitvaartplechtigheid zal de lokale politie een aantal parkeerlocaties vrijmaken.

De Duinbergenlaan tussen de Knokkestraat en Poststraat. Het stuk tussen de Knokkestraat en Elizabetlaan is voorbehouden voor de familie en andere genodigden. 
Het volledige kerkplein (achterzijde van de kerk). Op het kerkplein kan je de plechtigheid volgen op een groot scherm met geluidsversterking. 
De Elizabetlaan: de zuidelijke rijbaan van de Krommedijk tot de Duinbergenlaan (met uitgebreidere zone voor de ceremoniewagens). Er kan geparkeerd worden op het grasplein aan de zuidzijde van de Elizabetlaan, namelijk tussen de Krommedijk en Pastuurdijk. Oprijden via de Elizabetlaan - Pastuurdijk (voertuigen opstellen tegenaan het trottoir van de Elizabetlaan). De noordelijke rijbaan tussen de Zeegrasstraat en Anemonenlaan zal eveneens parkeervrij zijn.  

Er is een bijkomende parkeerzone voorzien op de weide van de Laguna Beach (220 voertuigen). De weide is te bereiken via de Krommedijk. De kerk is het best bereikbaar met de tram (halte recht tegenover de kerk) of de fiets. De verkeersmaatregelen gaan al in de voormiddag in. Er is permanent politioneel toezicht op de verschillende locaties vanaf 12 uur. De kerk is vóór 12 uur niet toegankelijk voor het publiek.