24.9.12

Toenemend namiddag- en avondinbraken

De lokale politie Damme/Knokke-Heist waarschuwt de bevolking voor een toename van het aantal woninginbraken tijdens de donkere maanden. Met de slogan ‘Wacht niet tot inbrekers toeslaan. Voorkom inbraak!’ roept de politie op om preventieve maatregelen te nemen. “De voorbije 3 weken werden al 12 namiddag- en avondinbraken gepleegd in Damme en Knokke-Heist. De bevolking kan het inbraakrisico fors beperken door het nemen van eenvoudige, preventieve maatregelen,’ zegt commissaris Steve Desmet. De politie raadt de bevolking aan de ramen en deuren goed af te sluiten. Zorg ervoor dat uw huis ’s avonds goed verlicht is en geef de woning een bewoonde indruk. Laat ook geen juwelen, geld of andere goederen (die aantrekkelijk en gemakkelijk mee te nemen zijn) in de woning rondslingeren. De erg waardevolle goederen kunt u beter registreren en bewaren in een bankkluis. ‘Wees ook voorzichtig met de sociale media, want inbrekers gluren niet alleen door uw raam om te kijken of u afwezig bent. Facebook en Twitter bieden inbrekers een schat aan informatie,’ concludeert Steve Desmet.

Bent u op zoek naar extra preventieve tips? Surf dan naar de website www.lokalepolitie.be/5446 of contacteer de dienst Preventie en Private veiligheid op het nummer + 32 50 619 590.

Bent u het slachtoffer van een inbraak? Of bent u getuige van een verdachte situatie? Neem dan onmiddellijk contact op met de lokale politie Damme/Knokke-Heist op het noodnummer 101 of + 32 50 619 619. Beide nummers zijn 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereikbaar. Noteer bij verdachte situaties zoveel mogelijk gegevens. Wat was het merk, de kleur en de nummerplaat van het verdacht voertuig? Hoeveel verdachte personen waren aanwezig en hoe zagen zij er uit? Zorg hierbij steeds voor uw eigen veiligheid!