3.1.12

Gedichtendag op 26 januari

Het nieuwe jaar start in de Scharpoord Bibliotheek met een mooi aanbod activiteiten rond gedichten. Tijdens de Gedichtendag op 26 januari wordt elke bezoeker verwend met een kleine poëtische attentie. Thema van gedichtendag is De stroom. Woordenstromen en gedachtestromen vloeien samen tot ideeën en principes .De poëzie laaft zich aan al deze stromen. Ze drijft erop mee of gaat er met kracht tegenin. Gedichten die de spanning bij de dichter ontladen en de batterij van de lezer opladen.

14 – 20 uur: Een stroom van dichtbundels: De bibliotheekbezoeker volgt de stroom van licht en poëzie en wordt uitgenodigd zich te laten meedrijven in verzen.
14 – 20 uur: Tentoonstelling ‘Visuele Poëzie’ van dichter en kunstenaar Renaat Ramon. Deze tentoonstelling is gratis te bezichtigen gedurende de maand februari.
14 – 16 uur: 'Poëzie met een smaakje' : workshopWie graag snuffelt tussen onbekende gedichten, wordt uitgenodigd om poëtische grenzen open te breken en zes dichters te smaken, letterlijk en figuurlijk.Want ja dichters hebben een smaak: zo is Lut de Block zacht en zoet en Federico Garcia Lorca vuur en passie en dus pikant… Ilse Weber laat je zes dichters op een andere manier ontdekken. Gratis, vooraf inschrijven gewenst.
15 – 17 uur: Dichter en kunstenaar Renaat Ramonte gastRenaat Ramon is te gast op Gedichtendag en maakt een kunstwerk ter plaatse.
17 – 18 uur: Toonmoment stiftgedichten door Xavier RoelensEen stiftgedicht is een gedicht dat ontstaat door te schrappen. Met een merkstift schrapt men in een bestaande tekst, kranten- of tijdschriftartikels of een bladzijde uit een oud boek, woorden of delen van woorden en maakt zo een gedicht. Van de oorspronkelijke tekst blijft niets meer over.

18 – 19 uur: Een stroom van lievelingsgedichtenDe lievelingsgedichten van de bibliotheekbezoeker worden voor gedragen door Jan Charles onder pianobegeleiding van Thijs De Bree.