30.9.09

Foto-identificatieteams weer aan de slag in De Vierbote

Vrijdag is in het Ontmoetingscentrum De Vierbote in Heist een nieuwe bijeenkomst gepland om foto's uit de oude doos te identificeren. Het foto-identificatieproject van Sincfala en de Seniorenraad ging in het voorjaar van start. Bedoeling is naam en verhaal te zoeken bij de duizenden foto's uit de museumcollectie. Op dit ogenblik zijn al zo'n 2500 van de ongeveer 12.000 beelden uit de collectie ingescand en in handige boekjes gebundeld. Die worden in kleine groepjes bekeken en door iedereen van commentaar voorzien. Voor wie de eerste drie keer al langskwam zijn er nieuwe boekjes, dus ook nieuwe foto's. Het project is voor heel wat mensen meteen een aangename manier om herinneringen op te halen.


Foto's op zolder?

Hebt u zelf nog foto's die ergens in een doos liggen op zolder of in de kelder? U kunt ze steeds schenken aan het museum. U kunt de foto's ook meebrengen naar De Vierbote. De foto's worden ter plaatse ingescand, zodat u ze meteen weer mee kunt nemen. Voor het najaar zoekt het museum ook vrijwilligers om alle gevonden informatie over de foto's in te brengen in de computer. Een beetje kennis van de gemeente is altijd handig.

Ontmoetingscentrum De Vierbote (de Vrièrestraat 26). Vrijdag 2 okotber van 15 tot 17 uur. Ook op 6 november en 4 december zijn bijeenkomsten voorzien.
Meer informatie: Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Pannenstraat 140 - 8300 Knokke-Heist - 050 630 872 -
sincfala@knokke-heist.be - www.sincfala.be