3.9.08

Zwintriathlon gouden zaak voor sportwinkels

Uit een rondvraag blijkt dat sportzaken en fietsenwinkels in Knokke-Heist en de ruime regio grootschalig meeprofiteren van de Zwintriathlon. De deelnemers, waarvan 256 uit de badstad, willen steeds sneller in het water en beter in het zadel. De meeste triatleten schaffen zich voortdurend professioneler materiaal aan. Iets lenen bij een ander wordt jaar na jaar minder. Een handvol deelnemers schrikt er niet voor terug om zo’n 3.000 euro te besteden. Anderen doen het met een fractie daarvan. Gemiddeld wordt door de deelnemers circa 350 euro neergeteld voor nieuwe aankopen of reparaties. Dit betekent dat de Zwintriathlon de plaatselijke economie met zo’n 90.000 euro spijst. Voor dat cijfer werd enkel rekening gehouden met de deelnemers uit Knokke-Heist.

Of het de investering het waard is zal straks blijken. Deze namiddag vanaf 13.30u gaan de kleine duizend deelnemers van start voor de de 10de internationale JPMorgan Zwintriathlon tussen Sluis en de badstad
. De wedstrijd, georganiseerd door de vzw Stedelijk Sportcentrum, is een ¼ triatlon bestaande uit 1 km zwemmen, 41 km fietsen en 10 km lopen. Gezwommen wordt er in de Damse vaart waar de temperatuur vandaag 18,5 graad bedraagt.


De lijs van deelnemers vind je HIER.