4.8.07

Slechte dag voor Lombaerts Zenit

FC Zenit kan de koppositie in de Russische competitie voorlopig vergeten. De ploeg van coach Dick Advocaat verloor zaterdag met 4-2 van Dinamo Moskou, waardoor het blijft steken op de tweede plaats. De achterstand op koploper Spartak Moskou, dat bovendien één wedstrijd minder speelde, bedraagt twee punten.Dinamo kwam al snel op voorsprong via Denis Kolodin, maar Zenit toonde karakter. Goals van Anatoli Timoschuk en Fatih Tekke bezorgden de ploeg van Advocaat een 1-2 voorsprong, maar hierna was de pijp leeg bij de ploeg uit Sint-Petersburg. Via treffers van nogmaals Kolodin, Danny en Pimenov werd het 4-2. Dinamo staat nu derde, één punt achter Zenit. Beide teams kunnen dit weekend echter nog een plaats zakken, wanneer FK Moskou drie punten weet te pakken. Knokke-Heistenaar Nicolas Lombaerts werd zaterdag in de 78ste minuut vervangen door Igor Denisov.

De Russische zondagskranten waren alvast niet mals voor Zenit. Vooral de verdediging -met 26 'doorgelaten' ballen- kreeg het in de pers zwaar te verduren. Onder meer de tweede handfout van Lombaerts werd op de korrel genomen. Eerder had de Knokke-Heistenaar trouwens aan journalisten in Moskou gezegd dat de verdediging van Zenit vrij "ongecoördineerd" te werk gaat.

Dick Advocaat snel weg bij Zenit?

Inmiddels neigt Dick Advocaat neigt sterk naar het voortzetten van zijn trainerscarrière als bondscoach. De Haagse oefenmeester ziet zichzelf niet nogmaals als clubcoach fungeren. 'De Kleine Generaal' haalde ruim een maand geleden Nicolas Lombaerts naar Zenit St. Petersburg. Het goedbetaalde maar intensieve karwei valt hem echter zwaar: "Dit is de zwaarste baan als trainer ooit. Een jaar in Rusland voelt als tien jaar elders", zegt Advocaat in De Telegraaf. De toekomst van de voormalig bondscoach van het Nederlands Elftal in Sint Petersburg is nog ongewis: "Als we niet als eerste of tweede eindigen, ben ik sowieso weg. Verder wil ik niet te veel over de toekomst praten. Dat wordt me hier niet in dank afgenomen."Wel is Advocaat duidelijk in zijn keuze wat betreft toekomstige aanbiedingen. "Dit is waarschijnlijk mijn laatste baan als clubtrainer. Het lijkt me mooi om een leuke klus als bondscoach te aanvaarden. Er zijn een paar mogelijkheden. En Australië is er wellicht één van."