7.10.13

Topweekend voor de Knokke-Heistse basket

De Dames One konden voor het eerst dit seizoen in eerste landelijke de smaak van de overwinning proeven en dit thuis tegen Red Vic Wilrijk: 58-51. Daarmee komen ze ook meteen weg van de laatste plaats. Scoorden de punten: Van Wynsberghe 3, De Blaere 8, Stevens 7, Kimpe 6, Bouzin 15, Ketelers 6, Borrey, Vaessen en de wederoptredende Vantorre 13 
De Heren Two wonnen hun eerste match dit seizoen in vierde provinciale na felbevochten match uit bij Hermes Oostende two (54-59) en ook de dames two konden in tweede provinciale met een zege aanknopen (49-29 tegen de dames van KBOB D uit Bredene). 
De Heren One tenslotte blijven ongeslagen aan de leiding in derde provinciale na 5 speeldagen en dit na een moeilijke verplaatsing naar KBOB Bredene Two.
Knokke-Heist startte het best, en liep na een bijzonder aangenaam eerste kwart uit naar 6-20. In het tweede kwart stokte de motor en kwamen de mannen uit Bredene beter voor de dag, mede door een bijzonder strakke defence (rust: 18-32).
Na de rust namen de Namedis Chape Boys opnieuw wat afstand, door goed georganiseerd de inside oplossingen te blijven zoeken.  Gaandeweg het derde kwart kwam er echter meer afval in het spel (veel balverliezen) en werden eenvoudige korven de nek omgewrongen, waardoor Bredene kon naderen tot 36-49. Uiteindelijk werd het nog bibberen tot het einde, en werd de wedstrijd beslist op de vrijworplijn (62-73). De talrijk meegereisde supporters zagen een volwassen match gespeeld door: Aelter (17), Monsieur (12), Van Meenen (14), Devinck (11), De Klerck (10) en vervolgens Rotsaert (5), Braeckman B. (3), Vermeersch (1), Dedecker, Bonhaerens en Pauwaert. Bil was er niet bij, Braeckman Sander was ziek en Roos is nog steeds geblesseerd. Vermelden we nog ook de uitzonderlijke prestatie van Aelter, die maar liefst 33 rebounds wis te plukken. Elke kenner weet dat dit een vrij uitzonderlijke prestatie is.


Komende zaterdag om 20u30 spelen de heren one de absolute topper van de 6e speeldag tegen co-leider ACJ Brugge, en dit in de Stormmeeuw.