9.10.13

App met fietsroutes voor leerlingen in Knokke-Heist

De lokale politie  Damme/Knokke-Heist heeft zopas een nieuwe applicatie met verkeers- en mobiliteitseducatieve fietsroutes voorgesteld aan de leerlingen van het 6e jaar basisonderwijs in Damme en Knokke-Heist. De app leert kinderen op een veilige manier te fietsen in het verkeer en is de ideale voorbereiding op het 'grote fietsexamen'.
Werkgroep Vemoe
De werkgroep VErkeers- en MObiliteitsEducatie (kortweg VEMOE) van de lokale politie zet zich al enkele jaren in om leerlingen, op een veilige en milieuvriendelijke manier, te leren participeren aan het verkeer. Met de slogan 'Zwemmen leer je in het zwembad, fietsen leer je op de weg' trekken de VEMOE-leden naar de verschillende basisscholen om er de kinderen, zowel in de theorie als praktijk, belangrijke verkeers- en fietsvaardigheden bij te brengen. 
Applicatie voor fietsroutes
Om de kinderen van het 6e leerjaar optimaal te ondersteunen in het verkeer, ontwikkelde de werkgroep VEMOE een 'moving forward'-applicatie met 3 verkeers- en mobiliteitseducatieve fietsroutes. Er bestaat een route in Damme, Knokke en Heist. De fietsroutes bevatten diverse verkeersknelpunten, waar de kinderen in school- en gezinsverband op kunnen oefenen. Kortom, de ideale voorbereiding op het 'grote fietsexamen' van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, waar alle scholen in de politiezone aan deelnemen. De fietsexamens vinden plaats in Damme op 27 mei, in Knokke op 2 en 3 juni en in Heist op 5 en 6 juni 2014.
 

Meer info vind je HIER