9.10.13

Gouden huwelijksjubileum Meyfroid-Devlieghe

Zopas vierden Léon Meyfroid en Simonne Devlieghe hun gouden jubileum in brasserie ’t Hapertje op het Verweeplein. Het paar is lid van de plaatselijke wandelclub de Wandelende Noordzee Boys. Vroeger waren ze lid van een wandelclub in Jette. Léon was daar voorzitter van de Politieclub S.P.M.J. Ze huwden in Heist op 5 oktober 1963. Het paar heeft 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.
Levensloop van Léon
Léon werd geboren in Jette op 7 augustus 1936. Hij komt uit een gezin met 4 kinderen. Zijn vader was boekhouder. Het gezin woonde in Jette en Léon bracht er zijn jeugd door en liep er school. Na zijn schoolperiode ging Léon aan de slag bij de firma Stork (een firma in melkmachines) in Schaarbeek. Hij deed legerdienst gedurende 23 maanden bij de Luchtmacht. Na zijn legerdienst is Léon begonnen bij de firma Fiac Indola (een firma in kappersinstallaties) gedurende 39 jaar. Daarna ging hij met pensioen.
Levensloop van Simonne

Simonne zag het levenslicht in Ramskapelle op 12 september 1943. Ze komt uit een gezin met 4 kinderen. Simonne doorliep de kleuterschool in Ramskapelle. Op de leeftijd van 6 jaar verhuisde ze met het gezin naar Heist. Simonne bracht er haar jeugd door en liep er school. Haar vader was zomeragent. In de winterperiode werkte hij bij wegeniswerkzaamheden. Op 17-jarige leeftijd ging ze op internaat in Brugge voor een opleiding tot familiehelpster. Ze deed dit gedurende 1 jaar. Toen ze haar man leerde kennen, verhuisde Simonne naar Brussel. Ze werkte bij Fiac Indola gedurende 1 jaar. Ze stopte toen de kinderen geboren werden. Ze is dan een periode onthaalmoeder geweest. Daarna ging ze terug aan de slag bij Fiac Indola tot aan haar pensioen.