7.10.13

Knokke-Heistenaar zoekt vrijwillige leerkrachten voor Suriname

Knokke-Heistenaar Rudy Vanhalewyn verblijft momenteel in het Surinaamse oerwoud om er drie maanden lang als vrijwilliger onderwijs te geven aan de kinderen van het dorp Kajana. De school vertoeft momenteel in armelijke omstandigheden. Er zijn nauwelijks leermiddelen en wat nog erger is: er is maar één leerkracht voor de hele school. Zonder Rudy kon het schooljaar zelfs niet starten en ook de komende maand januari zal de school niet open kunnen gaan. Vanaf februari komen er dan nog vier Vlaamse stagiaires voor een periode van drie maanden. En wat daarna moet gebeuren, weet niemand. Daarom een warme oproep naar alle leerkrachten in onze gemeente. Stel u kandidaat en zet u vrijwillig in voor de kinderen van dit Surinaamse dorp. U helpt meebouwen aan de toekomst van de Surinaamse kinderen en u krijgt er een onvergetelijke levenservaring bovenop! 
Kajana is overigens een heel aangename plek om te vertoeven, maar zowat alle onderwijzers zijn er met pensioen. En dat vormt een grote domper op de toekomst van de plaatselijke jeugd. Als vrijwilliger wordt u ter plekke overigens goed begeleid. Uw werk is dan wel onbetaald en ook de reis heen en terug is onbezoldigd (ca. 800 euro heen en terug), maar de kosten voor het levensonderhoud zijn er erg laag. Tot slot is er ook een prima telefoon- en internetverbinding (en heerlijk bier). 
Wie interesse heeft, kan steeds contact opnemen met Rudy Vanhalewyn - rudy.vanhalewyn@gmail.com
Rudy’s ervaringen kunt u ook nalezen op zijn weblog http://rudy-in-suriname.waarbenjij.nu/
Ter informatie de Surinaamse TV (ATV) kan men in Knokke-Heist rechtstreeks bekijken op pc of laptop via: http://www.lyngsat-stream.com/tvchannels/sr/ATV.html
Het TV-Journaal uit Suriname in het Nederlands kan men HIER bekijken. 

Met een VGA-kabel of HDMI kan men het beeld ook doorsluizen naar een gewone TV.