11.10.13

Acteur Rik Verheye opent 6de seizoen Zondagbabbels in Knokke-Heist

Nu zondag 13 oktober om 10 uur mag rasechte maar inmiddels uitgeweken Knokkenaar Rik Verheye het zesde seizoen van de zondagochtendbabbels "Onder Ons" openen in het Antique Café in de Lippenslaan. Dit keer gaat het dus niet om een éminence grise met een lang en verdienstelijk verleden, maar een jonge en talentvolle spring-in-’t-veld die momenteel een veelbelovende tv- en filmcarrière aan het uitbouwen is. Cas Goossens neemt de zware taak op zijn schouders om deze hyperkinetische en flamboyante persoonlijkheid in zijn praatstoel te houden.
Tv- en filmcarrière
De inmiddels 27-jarige Rik Verheye studeerde in 2009 af aan het Instituut Herman Teirlinck. Hij was actief in producties van de theatergezelschappen Monty, Olympique Dramatique en FC Bergman. In 2010 had hij een hoofdrol in de film Adem, waarin hij Jimmy vertolkte. Hij werkte eveneens mee aan de film Groenten uit Balen en in de fictiereeks De Vijfhoek. Hij speelde in televisieseries de rol van Daan in De Rodenburgs en in 2010-2011 een hoofdrol als de verwijfde kapper Anthony De Keersmaecker in de dagelijks op VTM uitgezonden telenovela Ella. In 2013 vertolkte hij een hoofdrol in zowel Danni Lowinski als Crème de la Crème. Hij werd ook gevraagd voor gastrollen in Witse en Code 37.
Ludieke stunten
Rik is ook de geknipte man voor ludieke stunten. Op tweede kerstdag 2010 deed hij een huwelijksaanzoek tijdens de rust van de voetbalwedstrijd Cercle Brugge - Standard Luik uit de hoogste Belgische voetbalafdeling. Het bleek achteraf om een in scène gezet filmpje   te gaan, waarmee het gemeentebestuur van Knokke-Heist 'De Zoenbox' wilde promoten. Het filmpje was te zien op de Amerikaanse nieuwszender NBC en ging ondertussen via YouTube de wereld rond.

Toegang: 8 EUR – 7 EUR voor 55+ - 6 EUR met Uitpas en CJP (drankje inbegrepen)