10.10.13

Knokke-Heistenaar neemt deel aan Iron Man in Hawaii

Zaterdag 12 oktober vindt in Kailua-Kona De Ironman van Hawaii plaats. Knokke-Heistenaar Piet Depauw zal daar deelnemen in de categorie 60+. Deze strijdvaardige tennisleraar, lid van Tri Team Knokke-Heist, kon zich in juli met een 2de plaats in zijn categorie tijdens de Ironman van Frankfurt, kwalificeren voor dit grandioos evenement. Na Luc Vanmaele, Yves Depoorter, Sophie Van Biervliet en Martine Aerts is Piet Depauw al de 5e Knokke-Heistenaar die een ticket kon bemachtigen voor de Moeder aller triatlons.
Niet alleen triatlon op zich is al een hype in onze badstad, ook meer en meer Ironman-wedstrijden worden opgezocht door onze atleten. Enkele jaren geleden waren er nog een klein tiental. Nu telt de Ironman Club Knokke-Heist al 46 leden. Volgend jaar zou de kaap van 50 wel eens bereikt kunnen worden. Toch niet slecht voor een middelgrote gemeente met 34.000 inwoners.
Piet Depauw heeft trouwens een super seizoen achter de rug, want hij kon zich dit jaar ook al kwalificeren voor het WK Halve Ironman van 2014. De eerste keer dat iemand zich in hetzelfde jaar voor beide WK's in één seizoen kon kwalificeren.
De prestaties van Piet in Hawaii en de andere Belgen kan men zaterdag rechtstreeks volgen vanaf 19 uur viaeu.ironman.com