11.10.13

Gedenkzuilen op strooiweide in Knokke-Heist

Op de strooiweide op de centrale parkbegraafplaats in Knokke-Heist heeft het gemeentebestuur 3  gedenkzuilen in arduin laten plaatsen. Op één van de  zuilen heeft de Brugse kunstenares Maud Bekaert de tekst “Zoveel meer dan een herinnering” gebeiteld. Op elke lege zijde van een zuil kunnen 75 naamplaatjes in blauwe hardsteen aangebracht worden van overledenen waarvan de as op de weide is uitgestrooid.
6 gedenkzuilen
Op termijn zullen er nog 3 gedenkstenen bijkomen.  Om esthetische reden wordt het aantal gedenkzuilen beperkt tot maximum 6.  U kunt een naamplaatje in concessie nemen voor dierbaren die overleden zijn sinds 1 januari 2013 en dit voor een periode van 10 jaar. De prijs bedraagt 70 euro. De concessie kan niet verlengd worden. Naast uitstrooien bestaat er uiteraard ook nog altijd de mogelijkheid om de as van een overledene bij te zetten in een nis of urnenkelder.
Elektronisch informatiesysteem

De Centrale parkbegraafplaats van Knokke-Heist is ook uitgebouwd met een handig elektronisch informatiesysteem. Via deze link  kan iedereen de precieze locatie van elke overledene op de centrale begraafplaats van Knokke-Heist opzoeken. U tikt gewoon de naam van de overledene in waarna u het plannetje met de route kunt afdrukken. Voor personen die eventueel niet over een pc beschikken, staat er op de begraafplaats ook een infozuil waar u dezelfde opzoekingen kunt uitvoeren.