26.6.13

Mensen zoeken Radio Paradijs

In de studio van Radio Paradijs en bij de nieuwsdienst worden we de laatste dagen overstelpt door oproepen van mensen die zich afvragen waar hun vertrouwde omroep gebleven is en of ze Paradijs alsnog kunnen ontvangen. Na ruim 22 jaar heeft Radio Paradijs een paar weken geleden de FM-band verlaten. Het station is echter nog steeds in CD-stereo-kwaliteit te horen via de internetstream. Het is trouwens al iets meer dan vier jaar dat Radio Paradijs over de hele wereld via het internet te ontvangen is. Je ziet trouwens meteen op je scherm welke platen er zitten aan te komen. 

Steeds meer mensen luisteren trouwens via hun gsm naar Radio Paradijs. Ze maken daarbij gebruik van de gratis applicatie TuneIn Radio. Met deze app kan men wereldwijd gratis op meer dan 50.000 radiostations afstemmen. Elke uithoek van de wereld is vertegenwoordigd, dus ook alle toppers en lokale zenders uit de Benelux. In het hoofdmenu van TuneIn Radio  in de dialoogbox gewoon “Paradijs” invullen. En na een paar seconden bufferen hoor je de vertrouwde klanken weer.  Je kan ook door het hele aanbod navigeren op basis van taal, land en genre (muziek, sport of talkshow). Of je nu luistert in Knokke-Heist of Kuala-Lumpur je hoort het geluid van Radio Paradijs in perfecte kwaliteit. Niet enkel in je koptelefoon. Je kan namelijk ook je smartphone verbinden met je stereoinstallatie en genieten van de Paradijs-muziek, zelfs als je aan de andere kant van de wereld verblijft. Je smartphone kun je trouwens ook verbinden met moderne autoradio’s zodat het geluid van Paradijs dan via 3G overal ook in de wagen te horen is.


Sommige oudere mensen hebben problemen met de moderne communicatietechnieken. Het is dan aan de kinderen of kleinkinderen om misschien een en ander in te stellen zodat iedereen zonder probleem naar Radio Paradijs kan luisteren. 

Wanneer de nieuwe Kneistiradio in de ether komt is momenteel nog niet duidelijk. Er wordt hard gewerkt maar tegenslagen bij Belgacom hebben voor forse vertraging gezorgd.