26.6.13

Binz-netwerk voor àlle handelaars

Acht maanden geleden werd door de lokale raad van economie in de badstad opdracht gegeven om een buurtinformatienetwerk op te richten voor de handelaars van de Politiezone Damme/Knokke-Heist. Op dit moment hebben reeds een 500-tal handelaars zich ingeschreven. Met het zomerseizoen voor de deur probeert de organisatie nu ook de resterende handelaars te overtuigen deel te nemen.

Het netwerk verspreidt naar alle leden op regelmatige basis preventieberichten, alsook worden alle handelaars bij verdachte feiten dadelijk op de hoogte gebracht via elektronische post. Dringende berichten worden verspreid via de Bin-foon; dit zijn gesproken boodschappen die verstuurd worden vanuit de politiediensten en die alle handelaars op hetzelfde ogenblik bereiken. Op deze manier kan gemakkelijker en sneller uitgekeken worden naar verdachte personen die net een diefstal of een ander feit gepleegd hebben. Hetzelfde systeem is reeds een langere periode volledig geïntrigeerd bij de verblijfsuitbaters in de politiezone Damme/Knokke-Heist en heeft daar reeds zijn doeltreffendheid aangetoond.

Meer informatie over de werking van de binz is terug te vinden via deze link: http://www.binzhandelaars.digitaal-knokke.com/
Handelaars kunnen zich dadelijk inschrijven via deze link: http://www.binzhandelaars.digitaal-knokke.com/inschrijvingsformulier-binz-h/

Elke handelaar in de politiezone Damme/Knokke-Heist met een ondernemingsnummer kan zich inschrijven voor deze Binz handelaars. Na het inschrijven worden de handelaars bezocht door een lid van het buurtinformatienetwerk voor meer uitleg en hun inschrijfformulier te ondertekenen.