28.6.13

Cartoonfestival nadert met rasse schreden in Knokke-Heist

Op zondag 14 juli opent het Cartoonfestival van Knokke-Heist haar deuren voor het grote publiek.
 Dat gebeurt in het tentoonstellingspaviljoen dat wordt opgetrokken op het strand (ter hoogte van het Casino Knokke). Dit jaar brengt het Festival hommage aan Kim Casali, geestelijke moeder van het 'Liefde is...'- koppeltje. Het Cartoonfestival zorgt voor een internationale primeur, want nooit eerder kregen deze iconische figuurtjes een tentoonstelling. Wie kent het verliefde stelletje niet dat in een treffend zinnetje elkaar duidelijk maakt wat voor hen liefde is. Kim stuurde geen lange liefdesbrieven naar haar grote liefde Roberto; zij balde haar verliefdheid in een tekening ondersteund door een kernachtige liefdesfrase. Kattebelletjes die oorspronkelijk tussen Kim en Roberto circuleerden. Tot de Los Angeles Times in de jaren 1970 gecharmeerd werd door deze herkenbare liefdesverklaringen. Het Cartoonfestival brengt met deze tentoonstelling een internationale primeur, want nog nooit eerder kregen deze iconische figuurtjes een tentoonstelling. Wij vertellen u het verhaal van hoe Kim haar privé liefdeskrabbels zijn uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen en deel geworden zijn van het collectieve geheugen.

Het Cartoonfestival nodigde ook 4 Belgische cartoontalenten uit om een eigen liefdesverhaal te schrijven met  met een knipoog naar de legendarische figuurtjes van Kim Casali. Eva Mouton, Sacha Eckens, Pieter De Poortere en Lectrr gingen gretig met deze setting aan de slag. Het resultaat van deze creatieve tocht kan je ook ontdekken op het Cartoonfestival.'Liefde is...' kende geen grenzen.

Daarnaast zijn ook de winnaars en een selectie van de Gouden Hoed, European Press Cartoon en de Belgium Press Cartoon weer aanwezig. Goed voor meer dan 400 grappen en grollen gevat in rake cartoons.

Gouden Hoed: Spiro Radulovic (Servië)
Zilveren Hoed: Nikola Hendrickx (België)
Bronzen Hoed: Victor Crudu (Moldavië)