24.6.13

Jeugdstrandredders trotseerden zaterdag het koude zeewater

De Reddersclub Knokke-Heist vzw beëindigde zaterdag 22 juni de eerste jaargang van de nieuwe cursus Jeugdstrandredder, die een aanvang nam in september vorig jaar. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot, want de nieuwbakken jeugdige redders kozen ondanks de koude temperaturen het ruime sop! Dat gebeurde tijdens een estafette en reddingssimulatie op de reddingspost ter hoogte van het Lichttorenplein. Organisatoren en bestuursleden Filip, Jordy, Kjell, Benoit en Bart zeggen unaniem heel fier te zijn op het afgelegde traject van de cursisten. Gedurende 30 lessen hebben zij de jeugdstrandredders bijgestaan om op een afwisselende, leerzame en ook speelse manier hen de knepen van het vak bij te brengen.


Ook de cursisten zelf kijken terug op een geslaagd jaar: de lessen in vaste stek Sportoase Duinenwater, wisselden af met initiatie reanimatie en uitstappen naar de brandweer, Lakeside Paradise en de Reddingsdienst. Na elke 10 lessen kregen ze ook een tussentijdse evaluatie, met als doel de vooruitgang van iedere cursist op te volgen. De ociële cursus tot redder aan zee is immers nog wat zwaarder. Maar liefst 17 van de 26 cursisten die dit jaar deelnamen komen in september terug voor de tweede jaargang. De organisatoren zijn tevreden: “De cursus is bedoeld als een pakket dat na 30 lessen afgerond kan worden, maar de massale terugkomst van cursisten is ook voor ons een opsteker.” 

Voor de cursus die start in september zijn nog maar enkele plaatsen vrij; wie interesse heeft kan contact opnemen met Reddersclub Knokke-Heist vzw via e-mail: info@reddersclubkh.be. Meer info over de cursus: www.reddersclubkh.be.