5.12.13

Vergeetstuk: het falende geheugen van Tom Struyf

Kunt u zich ook plots niet meer de naam van die film, die acteur, dat boek herinneren? Het ligt nochtans op het puntje van uw tong. Het overkomt ons allemaal, maar acteur en theatermaker Tom Struyf nog net iets vaker. Hij raadpleegde allerlei specialisten, delfde in zijn eigen familiegeschiedenis en vond antwoorden bij zijn ‘moemoe’. Via Google en projectiebeelden neemt de acteur op zaterdag 7 december om 20 uur in CC Scharpoord het publiek mee in een bevreemdende queeste waarbij u samen met Tom Struyf in zijn eigen geheugen duikt. De titel van de voorstelling is ‘Vergeetstuk’.
Als Haachtenaar Tom Struyf tussen spullen van vroeger een foto van zichzelf vindt die hij op geen enkele manier kan plaatsen, vormt dat de aanleiding voor een intens gevecht met zijn falende geheugen. Via gesprekken met onder andere een hersenchirurg, een psycholoog, een paragnost en zijn eigen grootmoeder probeert hij te achterhalen wat er met zijn hoofd aan de hand is. Wanneer zijn onderzoek hem tot hoog in de Zwitserse bergen heeft geleid, beseft Tom eindelijk wat hij al die tijd is vergeten.
Vergeetstuk verandert van een naïeve poging om te begrijpen hoe ons doen en laten bepaald wordt door ons denken in een warm pleidooi voor de liefde, over tijd en generaties heen. Na De Tatiana Aarons Experience is Vergeetstuk opnieuw een ‘realitytheatervideoperformance’, balancerend op de grens tussen theater, lecture performance en documentaire.
Een iconisch, hartverwarmend en soms grappig verhaal’ Els Van Steenberghe, Knack
‘De beelden zijn van een ontroerende schoonheid’ ‘Een intelligente montage die in het gebruik van de media erg hedendaags aanvoelt. Liv Laveyne, cobra.be

Voor meer info: www.ccknokke-heist.be