5.12.13

Rock Verzet 6 in Knokke-Heist

Vrijdag 20 december is de feestzaal van jeugdclub ’t Verzet opnieuw “the place to be” voor metalheads en hardcore fans. De jeugdclub zit ondertussen aan de zesde editie Rock Verzet en deze keer wordt het een 100% Belgische editie. We verwelkomen vier bands van Belgische bodem: De trashy harcorepunkband DRS, metalcore band NEMEA, de hardcore formatie OATHBREAKER en local hero Peter Baervoets met zijn gloednieuwe band THE PROPELLERS.
DRS- De hardcore punk band DRS ook wel bekend als Dr Schnabel ontstond in 2008 en komt recht uit Oostende. De band werd onlangs geselecteerd als tiende finalist voor de Nieuwe Lichting 2014, een muzikale talentenjacht van Studio Brussel. Ze staan erom bekend nummers te spelen die nooit langer dan 2 minuten duren. Volgens het vijftal moet een hardcore show “compact” zijn en inslaan als een bom.
NEMEA- Ook de gasten van metalcore band NEMEA komen uit Oostende. NEMEA brengt zware, donkere metal harcore met ritmische gitaarriffs waarvan je spontaan begint te headbangen. Na een moeilijk jaar staan ze terug op het podium met gloednieuw materiaal.
OATHBREAKER- Het Gentse hardcorecollectief OATHBREAKER haalt het publiek gegarandeerd uit de winterslaap. De band met Amenra lid Lennart Bossu en voormalig No Recess bandleden Caro Tanghe en Gilles Demolder brengt inktzwarte hardcore met donderende riffs en indrukwekkende vocalen. Deze zomer brachten ze hun tweede plaat “Eros/Anteros” uit op het Amerikaanse Deathwish Inc.-label. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de band ook een invloed van eigen bodem: Knokke-Heistenaar Ivo Debrabandere. Je bent alvast gewaarschuwd voor de zwiepende haren van frontzangeres Caro Tanghe.
THE PROPELLERS- Ze repeteren al geregeld in de repetitielokalen van de jeugdclub maar optreden deden ze nog niet. Met Rock Verzet 6 in aantocht werd het voor de rockband THE PROPELLERS tijd voor een debuutoptreden.
Praktische info:
Rock Verzet 6  vrijdag 20 december 20u Feestzaal ’t Verzet, Duinenwater 45 Knokke-Heist.
Toegang: ADD € 10, VVK € 8, VVK Leden € 7.
VVK bij Jeugdclub ’t Verzet, Sam, Jann Ric, De Marge en www.facebook.com/tverzet 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/466714533449394