4.12.13

Schone woorden klinken zo in Knokke-Heist

Nu vrijdag 6 december om 20 uur ontvangt het Cultuurcentrum Scharpoord acteur Warre Borgmans en muzikant Jokke Schreurs, 2 oude rotten in het vak. Hun ‘Schone woorden klinken zo’ is een muzikaal woordprogramma vol nostalgische teksten en muziekjes en zal verbijsteren, ontroeren en doen lachen.
Warre Borgmans spreekt, zacht en zoetgevooisd, hard en scherp. Hij neemt u mee naar vroeger, naar wat hij zich herinnert, naar wat u zich ook zult herinneren. ‘t Is plezant, soms wrang of melancholisch, schoon om naar te luisteren. Jokke Schreurs beaamt, onderlijnt, kleurt en ademt. Zwijgen en gitaar spelen, af en toe eens zingen, perfect gelukkig mee. De woorden zijn van Rutger Kopland, Guido Gezelle, Solzjenitsin, Adriaan Morriën, Frank Sinatra en Pastoor Munte. Ja, die ook ... Twee die zich herkennen. Ieder op zijn manier. Zo klinken schone woorden.
Jan De Smet in De Morgen: “Je geniet van de helende traagheid van een zacht uitgesproken vers, je ligt dubbel van het lachen en luistert ademloos naar twee grote meneren”.
Humo: “Volgens Jan Verheyen, Bavo Claes en Wim Helsen één van de beste voorstellingen van de voorbije jaren”.

Gaston Berghmans in P-magazine: “Ik plaats Warre naast een grootheid als Toon Hermans”.