4.12.13

Opening Groene Halte+ in Zwinduinen en -Polders

Gisteren dinsdag (Internationale Dag voor Personen met een Beperking) stelden TreinTramBus, het Agentschap voor Natuur en Bos, Westtoer, Licht & Liefde en het gemeentebestuur van Knokke-Heist de nieuwe wandelroute ‘Zwinduinen en -polders’  open voor het publiek. Na een korte presentatie in het Hof Van Vlaanderen, werd het startbord aan het vlonderpad ter hoogte van de Bronlaan officieel onthuld. Daarna kon men de volledige route over een afstand van 5,5 km meewandelen tot aan de Lekkerbek. Aan het einde werden alle wandelaars getrakteerd op een kom Groene Haltesoep.
De nieuwe wandelroute is niet enkel goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, in het bijzonder voor blinden en slechtzienden. Het grootste deel van het traject kan zowel door blinden en slechtzienden als door rolstoelgebruikers volledig zelfstandig afgelegd worden - met behulp van de routebeschrijving en de kaart in de brochure, de grootlettertekst en eventueel de audio- en gpx-bestanden die je ter aanvulling zal kunnen downloaden via www.groenehalte.be
Het project Groene Halte+ werd gerealiseerd met de financiële steun van het Fonds Elia beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De infrastructuur voor deze Groene Halte+-route werd gerealiseerd in het kader van het Interreg IVa project REECZ en werd mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Toerisme Vlaanderen, Westtoer en het Agentschap voor Natuur en Bos. Ook NMBS, De Lijn en de Stad Knokke verleenden hun medewerking aan het project.
Een Groene Halte-wandelroute begint en eindigt aan een station, een bus- of tramhalte. Dit zijn de zogenaamde ‘Groene Haltes’, herkenbaar aan het Groene Haltelogo. De trein, bus of tram die stopt aan een Groene Halte heeft een frequentie van minimaal één rit per uur, ook op zaterdag, zon- en feestdagen.Tussen 2006 en 2013 ontwikkelde TreinTramBus al veertig Groene Haltetrajecten.

Zie fotoreportage