5.12.13

Music for Life-projecten voor De Wip en Mama’s voor Kinderen

Dit jaar werden  “Spelotheek De Wip” en “Mama’s voor Kinderen” in Knokke-Heist geselecteerd als lokale Music for Life-projecten. In kader van het goede doel worden op verschillende plaatsen in Knokke-Heist activiteiten voor beide goede doelen georganiseerd.  Een overzicht van alle acties vind je HIER.  
De Wip
De Wip is een buurtspelotheek. Dit betekent dat iedereen er welkom is om spelmateriaal te komen lenen. De uitleendienst is gelegen in de De Vrièrestraat 26 te Heist. De prijzen zijn er uiterst democratisch: € 5 lidgeld per kalenderjaar en € 0,50 leengeld per stuk voor een periode van 4 weken. Daarnaast kunnen er tijdens de kantooruren ook klassen en leefgroepen op bezoek komen om er onder begeleiding te spelen. Op vraag voorziet men zelfs spelanimatie op locatie. Tenslotte richt De Wip sinds enkele jaren ook huiswerkbegeleiding in. Deze huiswerkklassen vinden plaats in Heist (locatie De Wip) en in Knokke (locatie De Marge). Vzw De Wip is een echte vrijwilligersorganisatie. Momenteel zijn er zo’n 40-tal vrijwillige medewerkers aan de slag.
Mama’s voor kinderen
Mama’s voor kinderen zet zich in voor mama’s met jonge kinderen. Niet louter en alleen kansarme gezinnen worden gesteund, maar ook jonge gezinnen die het tijdelijk heel moeilijk hebben,  maar wegens bepaalde administratieve grenzen voor officiële steun uit de boot vallen.  Bij mama’s vinden ze een luisterend oor, discrete hulp,  concrete hulp voor hun specifieke noden. Kansarmoede is binnen onze regio een feit en na zovele jaren van intensieve inzet van mama’s wordt het ook als een realiteit aanvaard. Het is een schakel binnen de Welzijnsschakels (Welzijnszorg). Mama’s voor kinderen werkt samen met OCMW, politie, Kind en Gezin, die elk via hun kanalen de grootste noden weten te detecteren en doorverwijzen.
Het is het contactpunt voor het verlenen van steun.  Dit alles kan de organisatie niet alleen. Mensen die het goed hebben brengen daarom kindergerief binnen dat Mama’s voor kinderen kan verkopen voor een heel lage prijs (van 0,25 euro tot max. 6 euro). Met de opbrengst wordt voedsel aangekocht. De winkel bevindt zich in de Lippenslaan tussen het Margaretacentrum en de bank op het einde van de parking en is elke dinsdag open van 09.00 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Een 15-tal vrijwilligers werken eraan  om mensen elkaar te laten ontmoeten in een gezellige ruimte.
Contactadres: Linda Naessens, De Judestraat 45, Knokke-Heist

050 60 66 59 of 0494 76 12 23