26.9.13

Port of Zeebrugge ontvangt Vietnamese ministeriële delegatie

Het Zeebrugse havenbestuur heeft donderdagmorgen een officiële delegatie uit Vietnam ontvangen. De delegatie stond onder leiding van de Vice-premier Hoang Trung Hai en de Vice-minister van Industrie en Handel Ho Kim Thoa.
De Vietnamese delegatie, bestaande uit 7 ministers geleid door de Vice-premier van Vietnam, is in Zeebrugge om de mogelijkheden voor de distributie van seafood te onderzoeken. De hele delegatie, meer dan dertig personen, wordt ontvangen in het havenhuis door het havenbestuur in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, West-Vlaams gouverneur Decaluwé, burgemeester Renaat Landuyt en haven CEO Joachim Coens.
Het thema ‘Food’ is een speerpunt in het beleid van de kusthaven, die dankzij de goede lucht- en omgevingskwaliteit de status van Clean Port heeft en dus een aantrekkelijke locatie is voor de voedingssector. Door de centrale ligging in West-Europa is Zeebrugge uiterst geschikt voor distributie binnen Europa of wereldwijd.
De delegatie startte haar bezoek aan onze kusthaven in het Pierre Vandammehuis. Daar stelde CEO Port of Zeebrugge Joachim Coens de haven voor en specifiek haar mogelijkheden in voedingsdistributie. John Verzeele, coördinator investeren bij Flanders Investment & Trade geeft vervolgens een presentatie over investeren in Vlaanderen. Nadien kreeg de delegatie een rondleiding in de haven.
Minister Hilde Crevits maakte zich vrij om de Vietnamese delegatie te ontmoeten als voorbereiding op de missie naar het Verre Oosten tijdens de tweede week van november dit najaar. Tijdens deze economische missie met Flanders Investment & Trade trekken de Vlaamse haven CEO’s onder leiding van de minister naar Singapore en Vietnam. 

Foto genomen tijdens het bezoek in het Vandammehuis. Van links naar rechts: Vincent De Saedeleer Vice-President Port of Zeebrugge, John Verzeele coördinator investeren bij Flanders Investment & Trade, Carl Decaluwé Gouverneur West-Vlaanderen, Hilde Crevits Vlaams Minister Mobiliteit en Openbare Werken, Joachim Coens CEO Port of Zeebrugge en Trung Hai Hoang Vice-Premier Vietnam.