23.9.13

Met miniatuurpaardjes naar rusthuizen in Knokke-Heist

De kinderen van Vakantieplus die de voorbije zomer een stage volgden bij Mini Horse World (Stal Zeewinde in Ramskapelle) hebben elke woensdag een bezoek gebracht met de paardjes aan een rusthuis of instelling in Knokke-Heist en omstreken.
De bewoners of de rusthuizen en instellingen konden de bezoekjes van de jonge generatie duidelijk op prijs stellen. Met hun bezoek wilden de kinderen deze mensen het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan en dat ouderen en mensen met een handicap belangrijk voor hen zijn.
De kinderen werden per twee met een miniatuurpaardje op een verdieping geplaatst. Van daaruit bezochten ze kamer per kamer met de paardjes. De bewoners reageerden erg verrast, want wie denkt nu dat er zo’n speciaal bezoek langskomt? In elke kamer was er voldoende tijd om een babbeltje te slaan met de mensen. De verwondering en bewondering waren van beide kanten zo groot dat er af en toe een traantje vloeide.
De bezoekjes waren dan ook hartverwarmend en verrijkend voor jong en oud. Het initiatief rolt nog steeds over de tongen en is dus zeker voor herhaling vatbaar.