25.9.13

Daar komen de Schutters

De Knokke-Heistse karabijnschuttersclub ‘De Vrijschutter’ begint straks aan haar 84e winterperiode. Sinds de oprichting in 1929 is het motto van de club: een gezellige avond doorbrengen onder vrienden schutters met sport en vertier tijdens de koude wintermaanden. Zelfs een kaartje leggen hoort erbij. De club draagt een lange geschiedenis van Knoks verenigingsleven en politiek met zich mee: de vorige lokalen waren roemrijke namen van hotels die nu nog enkel op foto kunnen bewonderd worden. Hotels en namen zoals  St. Moritz, Derby, Roxy, Mille Colonnes, Rogiers, Perigord, Duinresidence en de nog bestaande Centenaire, Prins Boudewijn en De Babbelaer doen oudere Knokkenaren alleen nog mijmeren. Sinds 2000 is de vaste stek Hotel Memlinc op het Albertplein.
De vereniging gaat er prat op een zestal keizers (3 keer na elkaar sire) tijdens het 84 jarig bestaan in haar midden te hebben gehad : Remi Lamote, Roger Dhondt, Jacques de Daniloff, Eric Duponselle, Urbain Van Praet, Jan Blanckaert en Bernard Thiel. Het jaarlijkse souper in de Memlinc, een culinair hoogtepunt, waar uiteraard de dames van de leden welkom zijn, is op dinsdag 10 december. Vorig jaar werd Raf Baeckelandt sire met als baljuw Siegfried Dreissig. 
Er wordt geschoten op  10 m.  De schieting begint om 20.30 u, steeds op dinsdag,  van 22 oktober 2013 tot en met 25 maart 2014 en eindigt met een worstenschieting. Tijdens de vakantieperiodes is er geen bijeenkomst.

Alle nadere informatie bij voorzitter Jan Blanckaert: 0472992742.