23.9.13

Belgisch Kampioenschap Wakeboard op Lakeside Paradise

De pontons en terrassen op Lakeside Paradise in Knokke-Heist waren afgelopen weekend te klein om iedereen een plaatsje te geven. Met 50 deelnemers waren de wedstrijdtabellen goed gevuld, gaande van “mini boys onder 11, over boys, juniors, dames en heren…Het deelnemersveld was top en de Jury had de handen vol om iedereen bij elke run correct te beoordelen. Een professionele speaker vertelde iedereen wat er gebeurde en kleurde de wedstrijd in, wedstrijdleider Tom Soupart zorgde voor een vlot verloop. 
Dean Vande Walle wordt Belgisch kampioen wakeskaten !
Bij een tekort aan leeftijdsgenoten schreef Dean Vande Walle zich dan maar in bij de volwassen heren en stak zo op 11 jarige leeftijd de Belgische kampioenstitel op zak, dit tot groot vermaak van alle toeschouwers. Stadgenoot Arnaud Bailyu voegde zich bij hem op het podium met een verdiende 3e plaats ! 
Flor Decloedt uit Knokke-Heist slaagt bijna in een dubbele achterwaartse salto !
Had dit moeten gebeuren was er geschiedenis geschreven want na de eerste run keek Flor op tegen een kleine achterstand en moest hij enig risico nemen op een gooi te doen naar de titel… En het scheelde niets of hij lukte vlak voor het ponton een dubbele S-Bend (achterwaartse gestrekte salto) Enkel bij het landen kwam hij uit evenwicht terug op het water en diende de koord te lossen. Flor werd uiteindelijk vierde. 
2 Lakeside dames op het podium: Magali Desmidt (tweede) en Sara Verhelst (derde) schoten tekort om Elke Venken te verslaan bij de dames. 
Ook bij de juniores een tweede en een derde plaats respectievelijk voor Diego Desmidt en Yannick Bouquet. 
Bij de mini boys lukte het Maximilien Daelemans, eveneens uit Knokke-Heist om een tweede plaats te bemachtigen, voor stadsgenoot Michael Albrecht. 
Bij de Boys veroverde Ryan Desloovere een tweede plaats, wat het totaal aantal podium plaatsen voor Lakeside Paradise teamriders brengt op 11 van de 21 ! 
Na de prijsuitreiking en de nationale hymne met iedereen op het podium ging iedereen met een prijs huiswaarts, met dank aan O’Neill, Sony en toerisme Knokke-Heist.
Volgend jaar een Europees of wereldkampioenschap ? 

Lakeside Paradise blijft dagelijks geopend tot en met de herfstvakantie, alle activiteiten en kabelreservaties + alle uitslagen via www.lakesideparadise.be