25.9.13

Klantendag bibliotheek Knokke-Heist

Op zaterdag 12 oktober organiseert de bibliotheek van Knokke-Heist zijn jaarlijkse klantendag. Met de slogan “Kom binnen en zet u“ verwennen de bibmedewerkers van 10 tot 17.30 uur de bezoekers met een  hele rist activiteiten. In Scharpoord kun je o.a. deelnemen aan workshops boekbinden en kalligrafie, kennismaken met de Daisy-luisterboeken, een interactieve lezing over mindfulness door dokter David Dewulf bijwonen en genieten van een muzikale performance van Hilde Van Laere. In de Buze in Heist wordt iedereen van 10 tot 12.30 uur  getrakteerd op een drankje en vers gepelde garnalen terwijl er een pittig verhaal over de Heistse visserij wordt verteld. 
Boekbinden
Boeken inspireren op duizend manieren. Het creatief boekbindcollectief 14 x 14 (21) zal een hele dag haar passie en enthousiasme voor boeken demonstreren. De boekbinders tonen hoe papier geschept wordt, hoe je dat papier op een creatieve manier tot een prachtig boekje kan inbinden en hoe je sierlijke letters vormt om aan dat boek inhoud te geven. Een kleine 150 unieke, creatief gebonden boekjes van 14 X 14 (21) staan heel de maand oktober tentoongesteld in onze bibliotheek. (Buren bij Kunstenaars) 
Leestuin
Nestel je vandaag in onze waanzinnig knusse leestuin. Je kunt er grasduinen in de krant, wortel schieten met een goed boek en proeven van onze vruchtbare tijdschriftenoogst. Een gezonde kom soep houdt je lekker warm. 
Daisy-luisterboeken
10-11 uur: Slechtziend, blind, MS-patiënt, dyslectisch? De bib is er ook voor jou!
Weet dat iederéén kan genieten van mooie, spannende, ontroerende, leerrijke en grappige boeken! Want de bib heeft bijna 800 Daisy-luisterboeken klaarstaan voor jou. Wat zijn Daisy-luisterboeken? Welke boeken zijn er in Daisy-luistervorm. Hoe werkt luisterpunt samen met bibliotheken, scholen, logopedisten,…? Saskia Boets van Luisterpunt vertelt er je alles over. 
Vernieuwde catalogus
10-11 uur: Onze vernieuwde catalogus optimaal gebruiken? Eenvoudige tips en weetjes maken je het zoeken zoveel makkelijker. 
Oxfamreceptie met harpmuziek
11 uur : Officiële opening met receptie verzorgd door Oxfam. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje. Enkele harpisten van deKunstAcademie zorgen voor de muzikale aankleding. 
Workshops creatief boekbinden en kalligrafie
Om 14 uur en om 15.30 uur: Het Creatief Boekbindcollectief 14X14 (21) helpt je stap voor stap je eerste boekje prachtig in te binden.) Twee enthousiaste kalligrafen leren je hoe je met een redispen van eenvoudige lijntjes, punten en streepjes, sierlijke letters maakt. (Inschrijven verplicht) 
Mindfulness
15 uur: Mindfulness is een praktische methode die je innerlijke kracht geeft. Je staat positiever in het leven en je wordt meer bestand tegen stress en burn-out.  In deze interactieve lezing zal David Dewulf ( arts en auteur van heel wat boeken) de kern van mindfulness belichten. Hij reikt een aantal praktische tips aan die je helpen met stress om te gaan en het leven meer te waarderen. 
Performance Hilde Van Laere
16.30 uur: Hilde Van Laere (Brise l’Ame) brengt een muzikale, uitgelezen performance op maat van de bib. Hoe klinken boeken? Wat hoor je in de krant? Welk ritme heeft een naslagwerk? Huist er een lied in een dichtbundel? Als een tijdschrift trilt, wordt het dan bladmuziek? 
Kinderanimatie
In de namiddag kunnen de kids plaatsnemen voor de spiegel van een schminkster en kunnen ze zich laten verbazen door een ballonnenplooier. 
De Buze

In ons filiaal De Buze in Heist ben je van harte welkom tussen 10 en 12.30 uur. Zet je voor een hapje en een drankje, bewonder de vingervlugheid van een garnaalpelster en luister naar een pittig verhaal over de Heistse visserij.