18.6.13

Optima Open 2013: Big Mac is back!

Dinsdag heeft de organisatie van Optima Open, het Knokke-Heistse toernooi voor de living tennislegends, de laatste speler op het programma bekend gemaakt. Niemand minder dan John McEnroe vervolledigt de indrukwekkende spelerslijst. Van 15 tot 18 augustus zakken de tennissterren van weleer af naar Knokke-Heist om het beste van zichzelf te geven op het center court van de Royal Zoute Tennis Club.

De voormalige nummer 1 van de wereld is nog steeds in topvorm. Vorig jaar versloeg hij zijn grootste rivaal Björn Borg op Optima Open onder een stralende zon met 7-6 en 6-4 in anderhalf uur. Met 600 punten staat Big Mac nog steeds op kop in de ranking van de ATP Champions Tour en laat hij de veel jongere Carlos Moya ver achter zich op de tweede plaats (Moya staat op 400 punten). Vandaag maakt de zevenvoudig Grand Slam-winnaar zijn belofte om terug te komen naar de Belgische manche van de ATP Champions Tour waar!

Vorig jaar speelde McEnroe enkel exhibitiematches op Optima Open maar dit jaar neemt hij ook deel aan de officiële Champions Tour singles matchen die meetellen voor de ranking.
McEnroe speelt op vrijdag 16 augustus de laatste match van de dag tegen Guy Forget en op  zaterdag 17 augustus zal hij de degens kruisen met de immer vrolijke Henri Leconte. Dat belooft alvast een match van topniveau met hoog entertainmentgehalte te worden. Ook op zondag 18 augustus kunnen toeschouwers zich verwachten aan toptennis met Big Mac. In welke match dat zal zijn, hangt echter af van John McEnroe. Als hij geen plaatsje in de finalematch weet te bemachtigen, speelt hij in de late namiddag een dubbel samen met Mansour Bahrami tegen niemand minder dan Boris Becker en Yannick Noah.

“Ik kijk ernaar uit om terug te komen naar Optima Open 2013, één van de beste toernooien van de Champions Tour. Ik ben momenteel hard aan het trainen om mezelf klaar te stomen voor de competitie. Ik hou nog steeds van tennis én van winnen natuurlijk!, aldus een vurige McEnroe.

Tickets voor Optima Open 2013 zijn verkrijgbaar via www.optimaopen.be en telefonisch op het betalend nummer +32 (0)900 701 55. Prijs ongenummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 27,5€ - 17/08 en 18/08: 30€. Prijs genummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 35€ - 17/08 en 18/08: 37,5€.

Volg de laatste nieuwtjes over het toernooi via:
-          www.optimaopen.be waar u zich kan inschrijven op de nieuwsbrief
-          facebook.com
-          twitter.com