20.6.13

EVA on the Beach

Het gaat hier duidelijk niet om de tweede vrouw van Adam, maar om een heel andere Eva… Op 12 juli strijkt de ecologische EVA-roadshow opnieuw neer op het Lichttorenplein in Knokke-Heist. EVA staat voor elektrische voertuigen in actie. Eva on the Beach is een organisatie van Eandis en EVA en wil het grote publiek beter kennis laten maken met elektrische mobiliteit. U kunt er alle informatie terugvinden over elektrisch rijden: auto’s, fietsen en scooters. Ook kunt u er een testrit maken met een elektrisch voertuig en zijn er tal van leuke gadgets en gezonde ecodrankjes.

De roadshow doet behalve Knokke-Heist ook nog enkele andere kustgemeenten aan: het Bortierplein in De Panne (9 juli), de Lombardsijdestraat in Nieuwpoort (10 juli) en het Duinenplein in Bredene (11 juli).

EVA is een initiatief van enkele publieke en private partners, met Eandis als kernpartner. EVA wil de uitbouw van elektrisch rijden in Vlaanderen stimuleren. Het project krijgt steun van de Vlaamse Overheid en IWT (het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie).

Eandis heeft tot op vandaag oplaadpunten uitgebouwd op 67 locaties zodat er een netwerk van elektrische oplaadeilanden verspreid ligt over heel Vlaanderen. Hiermee komt Eandis tegemoet aan de doelstellingen van EVA om een oplaadpunt aan te bieden binnen een straal van 20 km of binnen 20 minuten rijden.