31.10.13

Pfaff met jong voetbaltalent van Borussia Dortmund in Knokke-Heist

Gisteren woensdag 30 oktober om 10.30 uur meerde in Zeebrugge een cruisechip aan met aan boord een 50-tal Duitse topvoetbalspelertjes, vergezeld van Borussia-legende Norbert Dickel en een groep begeleiders van de Borussia Dortmund Soccer School. Ze werden naar Knokke-Heist gevoerd waar ze op het strand van Knokke-Heist en op het kunstgrasveld van Royal Football Club Knokke training kregen in aanwezigheid van Jean-Marie Pfaff.  
Londen, Parijs en …. Knokke-Heist
De jongeren waren maandag reeds te gast in Londen, waar ze in het Wembley Stadion ontvangen werden door 42-voudig International Tony Woodcock (o.a. speler van FC Köln). Dinsdag maakten ze kennis met het Stade de France en Parc des Princes in Parijs. Voor woensdag werd Jean-Marie Pfaff, een levende Belgische legende in de Bundesliga, aangezocht om de groep enthousiaste jongeren in België te ontvangen. Onze ex-nationale doelman koos bewust voor Knokke-Heist en begeleidde om 11 uur de voetballertjes voor een training op het strand ter hoogte  het Casino.  De namiddagtraining  vond  om 15 uur plaats in het Olivier Stadion, thuishaven van Royal Knokke FC. Ook hier vervulde Jean-Marie Pfaff zijn public relations tot in de puntjes. 
Dortmunders feliciteren Rode Duivels
Manager Sven Ehricht van Aida cruises vertelde het bestuur van RKFC Knokke dat de kinderen het Belgisch nationaal elftal willen feliciteren met de kwalificatie voor het WK in Brazilië en dat voetballend Duitsland veel respect toont voor de manier waarop dit gebeurde. 
De jongeren scheepten woensdagavond opnieuw in richting Amsterdam om er donderdag de Nederlandse voetballegende Johan Cruyff te ontmoeten .